Борис Джонсън готов за надпреварата за генсек на НАТО

Борис Джонсън готов за надпреварата за генсек на НАТО

Борис Джонсън готов за надпреварата за генсек на НАТО

Бившият британски премиер Борис Джонсън възнамерява да се състезава за поста генерален секретар на НАТО през следващата година, пише вестник The Telegraph, позовавайки се на членове на комисията по отбрана на британския парламент.

Изданието обръща внимание на факта, че на фона на руската инвазия в Украйна Джонсън е в „активистите“ на западната антируска политическа и икономическа кампания. Освен това, според бившия министър по въпросите за излизането на Великобритания от Европейския съюз Дейвид Джоунс, именно Джонсън е повлиял на решението на Швеция и Финландия да кандидатстват за членство в Северноатлантическия алианс.

Депутатът от Консервативната партия Ричард Дракс каза пред изданието, че ако Джонсън наистина ще се кандидатира за поста, той ще го подкрепи. „Всеки изключителен британец би бил чудесен избор“, каза Дракс. Освен това, ако Джонсън бъде номиниран за този пост, той ще бъде подкрепен от  Киев, пише вестникът. Това потвърди Марк Франсоа, член на парламентарната комисия по отбрана. По-рано беше съобщено, че украинците са предложили да дадат гражданство на Борис Джонсън и да го назначат за министър-председател.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ