Брад Пит навършва 60 години с около 60 запомнящи се роли в кариерата си

Брад Пит навършва 60 години с около 60 запомнящи се роли в кариерата си

Брад Пит навършва 60 години с около 60 запомнящи се роли в кариерата си

Една от най-големите звезди на съвременното кино Брат Пит навършва 60 години днес, а сивмоликата на юбилея е фактът, че до този момент той е изиграл около 60 роли в сериали и филми от началото на кариерата си от 1987 г. насам.

Брад Пит е роден на 18 декември в Шоуни, САЩ. Той е най-голямото дете от семейството. Майка му е учителка, а баща му притежава фирма за зеленчуци. Заедно със семейството си Брад се мести в Спрингфийлд, Мисури, където учи в „Кискапу Хайскол“. Детството му преминало спокойно - щастливо семейство, малко приятели, но много излети, но имало нещо което го правело интересен – обожавал филмите! Брад бил абсолютно обладан от киното и винаги намирал време да гледа някой филм, било той анимационен или сапунен сериал.

Учи счетоводство в университета в Мисури и напуска колежа два месеца преди да завърши, и образованието му остава незавършено. Той заминава с кола, която се казва „Run around Sue“, като заминава за Калифорния. За него започва нов живот. Той е млад, амбициозен и има 5 долара в джоба си.

Кариерата му започва през 1987 г. с епизодични роли в телевизионни сериали. Режисьори, критици и публика го забелязват след ролята му на  неустоимия стопаджия-мошеник във филма на Ридли Скот „Телма и Луиз“ от 1991 г. Комбинацията от чара на лошо момче и сексуално излъчване му донасят славата на секс символ. Със следващите си няколко филма Пит се доказва в Холивуд не само като красиво лице. Има забележителни роли в „Легенди за страстта“, Шпионски игри“, „Бандата на Оушън“, „Странният случай с Бендажин Бътън“, „Имало едно време в Холивуд“ и много други. През 2019 г. става носител на „Оскар“ за поддържаща мъжка роля във филма на Куентин Тарантино „Имало едно време в Холивуд“. Носител е и на награда „Златен глобус“ за поддържаща роля и във филма „Дванайсет маймуни“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ