Мъск обедня със 17 милиарда долара

Мъск обедня със 17 милиарда долара

Мъск обедня със 17 милиарда долара

Състоянието на бизнесмена Илон Мъск е намаляло с близо 17 милирда долара, след като цената на акциите на основаната от него компания за производство на електромобили „Тесла“ спадна на фона на съобщенията, че компанията ще трябва да съкрати 10% от персонала си, съобщи списание „Форбс“.

Както отбелязва изданието, по време на търговската сесия на Нюйоркската фондова борса цената на акциите на „Тесла“ е намаляла с повече от 5%, което е намалило състоянието на бизнесмена с 16,9 млрд. долара. Въпреки това Мъск, според списанието, все още остава най-богатият човек в света и разполага с активи за 216,8 млрд. долара, като състоянието на най-близкия му конкурент, основателя на „Амазон“ Джеф Безос, се оценява на 171 млрд. долара.

В петък Ройтерс публикува имейли на Илон Мъск до служителите на „Тесла“. В него се посочва, че компанията трябва да "съкрати около 10% от служителите", а също и да „преустанови наемането на служители по целия свят“. "Имам много лошо предчувствие за икономиката", предупреждава още Мъск.

Както отбелязва CNN, „строгото предупреждение на Мъск за потенциална рецесия и нейните негативни последици за автомобилните производители е най-ясната и категорична прогноза от този вид в индустрията“, като се има предвид, че „опасността от рецесия в САЩ само се засилва".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ