Министър-председателката на Финландия се подложи на тест за наркотици

Министър-председателката на Финландия се подложи на тест за наркотици

Министър-председателката на Финландия се подложи на тест за наркотици

Финландският премиер Сана Марин се е подложила на тест за наркотици, съобщи самата тя на извънреден брифинг. Резултатите ще са готови до седмица, уточни министър-председателката, цитирана от  Yle.

„Първо искам да отбележа, че през последните дни в обществото се появиха сериозни обвинения, че съм била на място, където се употребяват наркотици, както и подозрения, че самата аз съм употребявал наркотици. Днес си направих тест за наркотици, резултатите от който ще станат известни след около седмица”, каза Марин. Тя специално отбеляза, че никога в живота си не е употребявала наркотици.

Сана Марин се озова в центъра на обществен скандал след като в медиите се появи видео, в което тя танцува и се забавлява в приятелска компания. Това даде повод на мнозина от критиците ѝ да излязат с призиви незабавно и доброволно да си направи тест за наркотици. 

Още вчера Марин направи изявление, в което сподели, че е разочарована от изтичането на клипа в публичното пространство, тъй като е бил заснет само за лично ползване. Тя призна участието си в партито с думите, че не е правила нищо незаконно, просто е пяла и танцувала и, освен алкохол, не е употребявала наркотици или други стимуланти. Сана Марин призова да се прояви разбиране, че дори и ключовите държавни позиции се заемат от обикновени хора, които водят  обикновен живот.

Някои финландски медии обвиниха Марин в уронване на репутацията на властите, но редица политици застанаха на страната на премиера.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ