Отломки от ракета паднаха в Молдова

Отломки от ракета паднаха в Молдова

Отломки от ракета паднаха в Молдова

Отломки от ракета паднаха в северната част на Молдова. Това съобщи Министерството на вътрешните работи на републиката на страницата си във Facebook.

Останките са открити от граничния патрул на ГКПП Ларга, се казва в съобщението.

От министерството допълват, че граничната полиция е приложила авариен план и е увеличила броя на патрулите в граничната зона с Украйна, които наблюдават въздушното пространство и зелената полоса.

За инцидента са уведомени спешно спасителната служба 112, прокуратурата на район Бричен и бригада Бомбтех. Местопроизшествието е отцепено.

Инцидентът очевидно има връзка с масираната ракетна и въздушна атака на която Русия подложи Украйна днес, тъй като малко по-късно премиерът на Молдова Наталия Гаврилица излезе с остра реакция в пост във Фейсбук. 

„Изразявам възмущението си от незачитането на суверенитета на Република Молдова във връзка с многократното нарушаване на въздушното пространство на страната и падането на ракетни фрагменти в околностите на град Ларг“, заяви Гаврилица.
Наред с това тя изразява и подкрепа за украинския народ.

В началото на декември 2022 г. в северната част на Молдова беше открита неизбухнала ракета. Тя бе открита в овощна градина, близо до границата с Украйна.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ