Русия добавя IKEA, Lancome и други луксозни стоки към списъка за "паралелен внос"

Русия добавя IKEA, Lancome и други луксозни стоки към списъка за паралелен внос

Русия добавя IKEA, Lancome и други луксозни стоки към списъка за "паралелен внос"

Руското министерство на индустрията обяви, че разширява списъка си с марки, които могат да бъдат внасяни без разрешението на собственика на търговската марка, за да включи стоки от компании като IKEA и американските производители на играчки Hasbro и Mattel, предава Ройтерс

Москва прокарва така наречената схема за "паралелен внос", за да помогне на руските потребители да поддържат достъп до множество чуждестранни продукти изправена пред строгите наказателни санкции, наложени от Запада заради конфликта в Украйна.

Механизмът позволява на руски компании да купуват стоки от всяка компания извън Русия, включително от страната на произход на стоките, при условие че са закупени законно.

Разширеният списък на Министерството на промишлеността и търговията включва луксозни марки, като Lancome, Giorgio Armani и Yves Saint Laurent, марките за домашни стоки Wahl и Zanussi и японската Nintendo. Добавени са и марки моторни масла и производители на селскостопанска техника.

Актуализираният списък беше съобщен за първи път от всекидневника "Известия", който посочва, че IKEA ще бъде добавена към лятото.

Много стоки от водещи марки, които се изтеглиха от Русия, остават налични, като механизмите за паралелен внос бяха консолидирани и разширени през изминалата година, което демонстрира трудностите, които компаниите изпитват при контролирането на веригите за доставки при излизане от пазара.

От министерството на индустрията посочват, че се работи по механизма, преминавайки от включване на търговски марки към притежатели на права - ход, който трябва да опрости административната процедура. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ