Русия удари с контрасанкции 15 български фирми от оръжейния сектор

Русия удари с контрасанкции 15 български фирми от оръжейния сектор

Русия удари с контрасанкции 15 български фирми от оръжейния сектор

Руската федерация въвежда контрасанкции срещу 15 български фирми от оръжейния сектор. Общо в черния списък са 74 компании от тази сфера от 11 страни. Освен България в него са Великобритания, Германия, Канада, Литва, Словакия, Полша, Чехия, Черна гора, Естония и САЩ. Това съобщи на сайта си руското правителство.

Санкционираните български оръжейни фирми са Арсенал JSCoл Со, ВМЗ ЕАД, Бета Corp. АД, Азкус Со, Дунарит АД, Терем АД. , Balkanrous Trading , Balkan Hunter, El kart, ЕIM Trade, УМТ, Sage Consultants, Hartford international Group LTD, Металика-AB EOOD и Емко. Повечето от тях са специализирани в производство на оръжия и военно оборудване, а някои се занимават и с търговска дейност. Изключение прави, според официалната регистрация, Hartford international Group LTD, която произвежда металорежещи и металопробивни машини. На компаниите от този списък са забранени сделките в областта на военнотехническото сътрудничество, се казва в доклада.

Правителството на Руската федерация одобри списък на юридическите лица, по отношение на които ще се прилагат специални икономически мерки в областта на военнотехническото сътрудничество (ВТС). Според пресслужбата на кабинета на министрите във вторник е подписана съответната резолюция, която е изготвена в изпълнение на президентския указ „За прилагането на ответни специални икономически мерки във връзка с неприятелските действия на определени чужди държави и международни организации ", се казва в съощението.

Според пресслужбата на кабинета на министрите във вторник е подписана съответната резолюция. През май 2022 г. в изпълнение на същото постановление правителството утвърди списък на юридическите лица, спрямо които се прилагат специални икономически мерки. Тя включва над 30 организации, повечето от които са бивши дъщерни дружества на Газпром.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ