Samsung представи телевизор, който се самоусъвършенства

Samsung представи телевизор, който се самоусъвършенства

Samsung представи телевизор, който се самоусъвършенства

Умен, свързан с интернет LED и плазмен телевизор, който обновява технологията си сам всяка година, беш представен от Samsung на тазгодишното изложение за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас.

Моделът е наречен ES8000. В него е включена система за разпознаване на жестовете и гласов контрол, както и идентификация на лицето. Вградена в телевизора "умна" камера позволява на потребителите да влязат в интернет само с жест на ръката им. С това устройство хората могат да променят канала като дават гласова команда на един от 20-те азика, които телевизорът "разбира". Технология за идентификация на лицето позволява да бъдат запомняни и разпознавани потребителите пред телевизора. Така може да бъде извикан списък с любимите им приложения.

Системата за контрол чрез глас, вид и движения наподобява тази на Kinect. Разпознаването на лицето на човека ще бъде полезно за децата, чиито достъп до някои вредни за тях телевизионни програми  ще може да бъде прекратен по този начин. 

Устройството има изход, който позволява към него да бъде включен технологичен комплект и така да се увеличи бързината на процесите в него и да се добавят нови приложения, разказва кореспондент на BBC. С него телевизорът се обновява. 

С този нов продукт южнокорейският гигант цели да задържи позицията си на най-големия търговец на телевизори в света. Президентът на дивизията за потребителска електроника в компанията е представил технологията по време на изложението в Лас Вегас, като е отбелязал, че в момента Samsung продава по два телевизора на всеки две секунди по света.

Това е последният модел от т.нар. серия от умни телевизори, чието производство и предлагане беше стартирано от Samsung през 2008 г.

По време на изложението от компанията са съобщили още, че през януари свалените приложения за телевизия, създадени от нея, ще станат 20 милиона.

Сред новите предложения, представени на търговското шоу в Лас Вегас, е била включена и последната игра Angry Birds на Rоvio. От Samsung информират, че на потребителите ще бъде предложен достъп до анимационен видео канал, поставящ началото на последната еволюция в историята на хитовото заглавие Angry Birds.

Свързаните с интернет, "умни" телевизори се превърнаха в хит на изложението, отбелязват авторите в BBC. Организатори на CES предвиждат, че половината от всички най-нови телевизори, които ще бъдат на пазара през 2012 г., ще имат интернет опции. Конкурентът на Samsung, LG, е представил приемник с вградена система Google TV, предназначен за американския пазар. Неговият телевизор работи с дистанционно с гласово разпознаване. От фирмата очакват партньорството им с Google да продължи и да бъде успешно в бъдеще.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ