Столицата на Северна Корея отново с локдаун заради мистериозна зараза

Столицата на Северна Корея отново с локдаун заради мистериозна зараза

Столицата на Северна Корея отново с локдаун заради мистериозна зараза

В столицата на Северна Корея, град Пхенян, отново е въведен локдаун. Това съобщава местният портал NK News с позоваване на правителствено съобщение. Според документа подобна мярка се въвежда заради зачестилите случаи на респираторни заболявания. Те включват простуда, но в документа не се казва за разпространението на коронавирус в столицата.

Карантината, както разбраха журналистите, се въвежда за пет дни, считано от 25 януари. През това време жителите на Пхенян ще трябва да останат в домовете си и да мерят температурата си няколко пъти на ден. В същото време не е ясно дали локдаунът ще засегне и други региони на страната.

Отбелязва се, че правителственото съобщение се появи ден след публикацията на NK News, че жителите на Пхенян са започнали панически да се запасяват с храна поради слухове за нова предстояща карантина.

През август миналата година севернокорейският лидер Ким Чен-ун обяви победа над коронавируса в страната. В същото време беше обявено прекратяването на системата за „изключително извънредна противоепидемична“ реакция в републиката. В понеделник, 24 януари, държавната телевизия на КНДР показа документален филм за успехите в борбата с пандемията в страната.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ