Twitter паникьоса Латвия

Twitter паникьоса Латвия

Twitter паникьоса Латвия

През последните 24 часа паника тресе Латвия заради слухове, разпространени в Twitter за риска от фалит на латвийския клон на шведската банка Swedbank. Спекулациите доведоха до истерия, опашки и масови тегления на пари пред банкоматите на въпросната банка, предават световните агенции.

Тази сутрин, 126 от общо 298 банкомати Swedbank в страната са били без банкноти заради опитите на повечето клиенти на банката да изтеглят парите си. От латвийския клон на шведската финансова институция опровергаха слуховете за фалита като не просто неверни, но и абсурдни.

Само в неделя следобед от банката в Латвия са били изтеглени 14 млн.  евро заради информацията, че Swedbank се е сблъскала с финансови и оперативни проблеми.

Шефът на латвийския клон също отрече тази информация. Истерията на латвийците е разбираема, тъй като страната на няколоко пъти се е изправяла пред банкови кризи. През 2008 г. фалитът на Parex Bank принуди правителството да търси помощ от Международния валутен фонд и Европейския съюз. Наскоро пък Latvijas Krajbanka беше закрита по обвинение в измама с парите на литовските майки.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ