Историческо Time Attack състезание

Историческо Time Attack състезание

Историческо Time Attack състезание

Историческо състезание Time Attack ще се проведе утре, 22 май на пистата “Мотор Парк Румъния” край Букурещ. За първи път в историята на надпреварата в Европа ще се състезават пилоти от три различни страни. Освен това участие е заявил и първият непълнолетен състезател - 17-годишно момиче от Румъния.

Организаторите очакват над 35 пилота да премерят сили за първото място в 3-тия кръг на сезона, като най-много са състезателите от България. Молдовците Максим Маковей и Максим Беседин пък вероятно ще бъдат последвани от поне двама свои сънародници. Чакат се и поне четирима румънски коли.

“Това, че българите ще бъдат най-много в никакъв случай не гарантира, че ще спечелят призовите места. Дори напротив - по-малкият брой участници от чужбина идват с далеч по-качествени и висококласни коли”, заяви организаторът на Time Attack Искрен Иванов.

Предизвикателството за българите е още по-голямо заради модерната писта “Мотор Парк Румъния”, чиято старт-финална права е дълга 960 метра, докато в България най-дългата права е 580 м.

Състезанието започва в 10:45 часа и по програма последната сесия ще завърши в 17:00 ч. След това стартират и специалните забавления за феновете по трибуните. Ще се проведе вече традиционното Time Attack Taxi, при което всеки зрител може да опита високия адреналин и да направи няколко обиколки на пистата в копа по свой избор. Новото ще бъде демонстрационно състезание тип “решетка”. В него пилотите с най-добрите времена през деня ще се състезават помежду си в продължение на десетина обиколки.

Четвъртият кръг на Time Attack ще бъде на 3 юли на гръцката писта “Серес”, където пък по всяка вероятност ще бъде поставен нов рекорд в Европа - да се състезават пилоти от 4 различни държави.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ