Пезаро: Българският ансамбълът на финал с пет ленти

Пезаро: Българският ансамбълът на финал с пет ленти

Пезаро: Българският ансамбълът на финал с пет ленти

Българският ансамбъл по художествена гимнастика за жени се класира за финала на съчетанието с пет ленти на турнира от Световната купа, категория Б в италианския град Пезаро. Възпитаничките на Ина Ананиева допуснаха две грешки в края на изпълнението си и получиха шеста оценка от 16.850 точки. На финалите се започва от нула, припомня Гонг.

Световните шампионки от българския ансамбъл са в състав Михаела Маевска-Величкова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Ренета Камберова и Христиана Тодорова. Със същата оценка като България е и ансамбълът на Украйна.

Във временното класиране води Русия със 17.900 точки, пред Италия със 17.600, Беларус и Испания са с по 17.000 точки. На пето място е Израел с 16.900 точки, пред България и Украйна. В надпреварата участват общо 20 ансамбъла.

По-късно днес те ще играят второто си съчетание с три чифта бухалки и два обръча.

Разликите в оценките между първите седем отбора са в рамките на около една точка. Българката Даниела Велчева ще съдийства във втория ден. Съчетанието с ленти на България е едно от най-трудните от всички композиции.

"Тук участват 20 ансамбъла, което е едно малко световно първенство. Очаквам в утрешния ден по-добро представяне от всички български състезателки", коментира от Пезаро генералният мениджър на БФХГ Росина Атанасова.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ