Първа победа на Мондиал 2010! Южна Корея - Гърция 2:0

Първа победа на Мондиал 2010! Южна Корея - Гърция 2:0

Отборът на Южна Корея победи с лекота тима на Гърция с 2:0 в първия мач от група „В” от Мондиал 2010 в РЮА. Двубоят се игра на стадион „Нелсън Мандела Бей" в Порт Елизабет.

Кризата, обхванала цяла Гърция, изглежда се е отразила и на националния отбор, който днес изглеждаше доста тромав и безпомощен срещу бързите играчи на Южна Корея.

Мачът започна с атака на гърците, които още във втората минута имаха възможност да открият резултата, но азиатската защита попречи топката да влезе в мрежата.

След тази атака Южна Корея напълно пое инициативата.

В 7-та минута Сунг Юнг Ки центрира топката от свободен удар, която намери Йонг Со Ли в наказателното поле на Гърция. Футболистът на Корея засече кълбото, което  мина покрай заспалите защитници на Гърция и влезе във вратата за 1:0.

След гола футболистите от Азия се хвърлиха да търсят второ попадение. Тромавата защита на Гърция не можеше да смогне на бързите азиатски футболисти и само късметът помогна на елините да опазят вратата си от втори гол. Пропуски направиха Чу Йонг Парк и Чунг Йонг Ли. При този резултат завърши полувремето.

Втората час започна със здрава офанзива на Южна Корея. В 52-ата минута капитанът Джи Сунг Парк премина между трима защитници на Гърция, навлезе в наказателното поле и вкара топката във вратата, пазена от Цорвас  - за 2:0. Халфът на „Манчестър Юнайтед” Парк вкара гол № 13 за националния на Южна Корея.

До края на мача футболистите на Гърция се опитаха да върнат интригата в мача и да вкарат своя първия гол на Световно първенство, но не успяха да направят кой знае какво.

При резултат 2:0 в полза на Южна Корея завърши двубоят.

Отборът на Южна Корея стана първият на Мондиал 2010, който записа победа.

Днес се играе и другият мач от група „Б” между Аржентина и Нигерия.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ