Открийте целта на живота си за по-малко от 5 минути

Открийте целта на живота си за по-малко от 5 минути

Открийте целта на живота си за по-малко от 5 минути

Филмовият продуцент Адам Лайпциг, който вече и мотивационен оратор, посещава сбирката по случай 25-годишнината от завършването на Йейл. След като говори със стари приятели, той достига до заключението, че над 80 процента не са щастливи в живота, който водят, пише Goodnet.org.

По-голямата част от бившите му състуденти имат стабилно финансово състояние, високо образование и партньори в живота си. И въпреки това – не са удовлетворени от постигнатото. Лайпциг впоследствие решава да поговори с онези 20 процента, които водят щастлив и доволен живот. Той открива, че повечето от тях са учили в университета онова, което им е харесвало, а не това, което са смятали, че е щяло да ги отведе по правилния кариерен път. Освен това Лайпциг разбира, че те са наясно и със своята собствена цел в живота.

Тази TED Talk реч ще се опита да ви покаже как да откриете целта на живота си, задавайки си следните пет прости въпроса:

Кои сте?
Какво обичате да правите?
За кого го правите?
Какво искат или от какво се нуждаят тези хора?
Как се променят те в резултат на това, което им давате?


Изгледайте видеото, за да откриете смисъла на тези въпроси и да видите, че откриването на целта в живота е много по-лесно, отколкото вероятно предполагате. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ