Ричард Брансън се връща в космическата надпревара

Ричард Брансън се връща в космическата надпревара

Ричард Брансън се връща в космическата надпревара

Известният предприемач Ричард Брансън заяви, че Virgin Galactic е готова да се върне в надпреварата с конкурентни милиардери за изпращане на хора и сателити в космоса, предава Reuters.

Изявлението идва 16 месеца, след като космически кораб на Virgin Galactic се взриви на височина от 14 километра над пустинята Мохаве. В инцидента загина единият от двамата пилоти на борда.

„Това, че 3-4 доста предприемчиви личности се състезават помежду си, значи, че ще можем да направим космоса достъпен за малка част от цената, която правителствата са плащали в миналото“, казва Брансън.

Днес компанията ще представи най-новата версия на SpaceShipTwo – 6-местен космически кораб, който има за цел да отвежда търсачи на силните усещания, учени и клиенти на 5-минутни суборбитални полети на височина до 100 километра.

Virgin Galactic придвижва плановете си да строи собствени стартови съоръжения, включително ракети LauncherOne, проектирани да издигат малки сателити от следващата година.

Конкуренти на Брансън в космическата надпревара са основателят на SpaceX и Tesla, Елън Мъск, Джеф Безос от Amazon и съоснователят на Microsoft, Пол Алън. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ