5 страхотни функции на Apple Watch 8

5 страхотни функции на Apple Watch 8

5 страхотни функции на Apple Watch 8

Ако сте горд притежател на новия Apple Watch от серия 8, прочетете тази кратка статия. От нея ще научите за няколко страхотни функции, които ще ви позволят да го използвате с още повече удоволствие и удобство.

Получавайте имейли

Ако свържете часовника си със своя iPhone, ще можете да получавате известия за имейлите си направо на дисплея на часовника. Това е стара функция, но сега, с watchOS 9, е още по-добра – можете да разбирате, че имате имейл, дори когато сте далече от телефона си. За тази цел трябва да влезете в iCloud и да направите ръчни настройки. Просто влезте в приложението Watch на телефона си, натиснете My Watch > Mail > Email Notifications под When Not Connected to ‌iPhone‌.

Наблюдавайте активността си лесно по време на тренировка

Разбира се, Apple Watch 8 е изключително удобен за носене по време на тренировка. Твърде възможно е и вие да сте сред голямата група потребители, които са го закупили специално за тази цел. За разлика от предходните модели, този ви позволява да наблюдавате пръстените на активностите, без да се налага за излизате от приложението Workout и да включвате Activity. Пръстените са видими направо на дисплея и за да ги погледнете, е достатъчно просто да завъртите нагоре Digital Crown.

Снимка: Shutterstock

Следете любимите си подкасти

Приложението Podcast на Apple Watch 8 най-сетне е в добра форма и ви позволява да последвате или да се отказвате от следване на подкасти директно от часовника. Трябва само да докоснете Listen Now > You Might Like > Follow.

Управлявайте календара

Никак не е зле календарът с графика ви да ви е винаги подръка. Досега можехте да го гледате на екрана на Apple Watch, но нищо повече от това. Серия 8 позволява много повече. Сега часовникът ви се синхронизира с телефона и ви позволява да добавяте събития към календара си. Трябва само да докоснете трите точки в ъгъла, след което да изберете New Event и да впишете всички необходими данни като дата, час, име. Можете дори да повторите дадено събитие.

Върнете се с Backtrack

Страхотната функция Backtrack на приложението Compass сега вече е достъпна и на китката на ръката ви. Така можете да запишете маршрута си и да се върнете по него стъпка по стъпка към зададената изходна позиция.

За да стартирате записването, докоснете стъпката в долната част на екрана и после натиснете Start за начало на маршрута. Когато дойде време да се връщате, натиснете паузата долу вдясно и после – Retrace Steps. Ще видите маршрута обратно, а бялата стрелка ще ви насочва.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ