Технологии

Delta.bg първа от българските хостинг компании включи платформата OpenStack в инфраструктурата си

 Delta.bg първа от българските хостинг компании включи платформата OpenStack в инфраструктурата си

Delta.bg първа от българските хостинг компании включи платформата OpenStack в инфраструктурата си

Българската хостинг компания Delta.bg е първият доставчик на облачни услуги у нас, който интегрира в инфраструктурата си OpenStack - най-разпространения облачен софтуер с отворен код.

Решението ще увеличи функционалностите и услугите, от които потребителите ще могат да се възползват и в същото време ще позволи да бъдат въведени редица ключови иновации.

OpenStack е една от най-популярните платформи за управление на клауд услуги в света. Тя има функционалности, които позволяват работа с различни по вид приложения, програми, софтуери и мрежи и съответно позволява гъвкавост, надеждност и издръжливост, но и неограничена скалируемост от съвсем малки проекти до мащабни разработки, без необходимост от промяна в архитектурите.

“От самото създаване на Delta.bg преди 13 години, нашата цел винаги е била да предложим иновативни и максимално гъвкави облачни решения за най-големите български бизнеси”, казва Драгомир Желев, управляващ партньор на Delta.bg. “В същото време това, което винаги ни е отличавало, са високо квалифицираните и сертифицирани специалисти - гарант за качествени услуги. OpenStack е пресечната точка на двете - с платформата нашите клиенти ще имат на разположение технологично решение, което им дава оптимална гъвкавост и рентабилност. А техните разработчици и системни администратори ще управляват една много стойностна и комплексна услуга, която им позволява да създават, експериментират и да подобряват своите разработки в облачна среда.", допълва основателят на компанията.

OpenStack стартира през 2010 г., като съвместна инициатива между американска компания за облачни услуги и НАСА. Създателите си поставят за цел изобретяването на мощен и лесен за употреба инструмент за облачни услуги, който всяка организация да може да интегрира върху своето стандартно хардуерно оборудване. Революционните идеи тогава са се превърнали в стандарт за облачните услуги днес.

Платформата обединява, провизира и управлява архиви и мрежови ресурси, като е един от многото инструменти с подобно предназначение с отворен код. Счита се за отлична алтернатива на AWS и Azure.

OpenStack вече е напълно функционална част от инфраструктурата на Delta.bg, а интеграцията тепърва ще позволи предоставянето и развиването на иновативни услуги.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 8 декември. Честит празник, студенти!
Не намериха купувач за емблематичните марки водка "Столичная" и "Московская"
Германската полиция арестува 25 души от заговорническа група за държавен преврат
Комисия гласува на първо четене държавата да може да поема контрола над "Лукойл Нефтохим"
Петролът поскъпна на фона на надеждите за увеличение на търсенето в Китай*
Володимир Зеленски е личност на годината на списание „Тайм“
Компания на бившия президент на САЩ Trump Organisation бе призната за виновна за данъчни измами
Регулаторите на ЕС обвиниха Deutsche Bank и Rabobank в картел за търговия с държавни облигации