Delta.bg първа от българските хостинг компании включи платформата OpenStack в инфраструктурата си

 Delta.bg първа от българските хостинг компании включи платформата OpenStack в инфраструктурата си

Delta.bg първа от българските хостинг компании включи платформата OpenStack в инфраструктурата си

Българската хостинг компания Delta.bg е първият доставчик на облачни услуги у нас, който интегрира в инфраструктурата си OpenStack - най-разпространения облачен софтуер с отворен код.

Решението ще увеличи функционалностите и услугите, от които потребителите ще могат да се възползват и в същото време ще позволи да бъдат въведени редица ключови иновации.

OpenStack е една от най-популярните платформи за управление на клауд услуги в света. Тя има функционалности, които позволяват работа с различни по вид приложения, програми, софтуери и мрежи и съответно позволява гъвкавост, надеждност и издръжливост, но и неограничена скалируемост от съвсем малки проекти до мащабни разработки, без необходимост от промяна в архитектурите.

“От самото създаване на Delta.bg преди 13 години, нашата цел винаги е била да предложим иновативни и максимално гъвкави облачни решения за най-големите български бизнеси”, казва Драгомир Желев, управляващ партньор на Delta.bg. “В същото време това, което винаги ни е отличавало, са високо квалифицираните и сертифицирани специалисти - гарант за качествени услуги. OpenStack е пресечната точка на двете - с платформата нашите клиенти ще имат на разположение технологично решение, което им дава оптимална гъвкавост и рентабилност. А техните разработчици и системни администратори ще управляват една много стойностна и комплексна услуга, която им позволява да създават, експериментират и да подобряват своите разработки в облачна среда.", допълва основателят на компанията.

OpenStack стартира през 2010 г., като съвместна инициатива между американска компания за облачни услуги и НАСА. Създателите си поставят за цел изобретяването на мощен и лесен за употреба инструмент за облачни услуги, който всяка организация да може да интегрира върху своето стандартно хардуерно оборудване. Революционните идеи тогава са се превърнали в стандарт за облачните услуги днес.

Платформата обединява, провизира и управлява архиви и мрежови ресурси, като е един от многото инструменти с подобно предназначение с отворен код. Счита се за отлична алтернатива на AWS и Azure.

OpenStack вече е напълно функционална част от инфраструктурата на Delta.bg, а интеграцията тепърва ще позволи предоставянето и развиването на иновативни услуги.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ