Южна Корея пусна първия маршрут със самоуправляващ се градски автобус

Южна Корея пусна първия маршрут със самоуправляващ се градски автобус

Южна Корея пусна първия маршрут със самоуправляващ се градски автобус

Само преди дни безпилотен автобус влезе в графика на един от градските маршрути в Сеул (Южна Корея) като част от експеримент. Според инженерите основната цел на проекта е да накара пътниците да почувстват, че градските безпилотни превозни средства могат да бъдат не по-малко удобни от конвенционалните.

Новият автобус се отличава с ярък, футуристичен дизайн със заоблени ъгли и големи прозорци, което го прави да изглежда по-скоро като красива играчка, отколкото като високотехнологичен автомобилен продукт.

Технологията за автономно шофиране е разработена от стартъпа 42 Dot, собственост на корейския автомобилен гигант Hyundai. При производството на автобуса широко са използвани части от композитни материали, което направи възможно значително намаляване на разходите и опростяване на производството. В бъдеще тези технологии може да се търсят в производството на автономни превозни средства за доставка.

Засега автобусът ще се движи самостоятелно по 3,5-километров участък в центъра на Сеул. Продължителността на маршрута ще отнеме не повече от 20 минути. Желаещите ще могат да пътуват безплатно, след като запазят места през приложението. В автобуса пътниците ще може да се качват само на две специално обособени спирки.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ