България привлича богати туристи от арабския свят

България привлича богати туристи от арабския свят

България привлича богати туристи от арабския свят

България ще се опита да привлече високоплатежоспособни туристи от арабския свят. Страната ни се представя за втора поредна година на най-значимото международно туристическо изложение в Близкия изток Arabian Travel Market.

Борсата е за професионалисти и се провежда в Дубай в периода 5 – 8 май. Щандът, с който се представя нашата страна, тази година е с по-голяма площ и оригинален дизайн, съобщиха от Министерството на икономиката.

България демонстрира в Дубай отличните си възможности за морски, балнео- и СПА ваканции, за разнообразни семейни почивки в луксозни хотели, а също и за развлекателен туризъм.

„Платежоспособните арабските туристи са заинтригувани от отличните климатични условия и красивата природа в нашата страна, която предлага комфорт в пътуването и близки разстояния за бързо предвижване”, заявиха от икономическото министерство.

„Тези оферти предизвикаха голям интерес към щанда ни както сред арабски партньори на българските туроператори, така и у изложители от други страни в рамките на изложението „, допълниха от българското ведомство.

Освен организаторите от Министерството на икономиката и енергетиката в изложението участват още хотел "Интернационал" – курортен комплекс "Златни пясъци", компаниите Travel TSH, Profi Tours и Orange Tour. Общините Варна, Хасково, Стамболово и Димитровград се представят с общ проект за развитие на местния туризъм, финансиран с евросредства по програма на регионалното министерство.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ