Прекратяват концесията на 4 плажа по Черноморието

Прекратяват концесията на 4 плажа по Черноморието

Прекратяват концесията на 4 плажа по Черноморието

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще предложи четири плажа по Черноморието за прекратяване на концесията. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в Бурагс.

Това са Обзор- централен, Слънчев бряг- север, Несебър- юг, Ахтопол-север.

 Министър Павлова обясни, че причината е неизпълнение на издадените предписания от служителите на ведомството.

По думите й, когато има над 3 пъти неизпълнение на предписанията, има възможност да се прекрати концесията. За тези четири плажни ивици министър Павлова ще предложи на Министерския съвет да прекрати концесията.

От вчера официално приключи летният сезон 2015. МРРБ е извършило проверки през целия летен сезон, като общият им брой е 221 на 48 плажа с договор за наем и на 56- с концесия.

Министър Павлова обяви, че при над 50% от плажовете по Черноморието са открити нарушения. Най-честите са недостатъчен брой спасители и спасителни пунктове, нарушено медицинско и здравно обслужване, липса на указателни табели, липса на 50 на сто от активната плажна площ за свободно разполагане на плажните принадлежности.

Плажовете под наем, които са без открити нарушения, са Свети Влас изток и запад, къмпинг „Веселие” и „Козлука”. Плажовете на концесия без нарушения са Албена, Златни пясъци, Константин и Елена, буните, офицерският и рибарският Робинзон и Лозенец-Караагач.

Министър Павлова подчерта, че са извършени точни замервания с GPS система. Към края на септември близо 1 млн. лв. са приходите от съставени актове, като очкаванията са сумата да се завиши, след окончателното разплащане от страна на нарушителите.

„Доста сериозен процент са санкциите от установените нарушения”, каза Павлова, цитирана от „Фокус”. По думите й, за 17 плажа ще се проведе процедура за избор на наемател за лято 2016 и 17 за концесия. Приходите от наеми и концесия са 10 млн. и 900 хил. лева към края на септември. Очакваната сума е тя да достигне до 14 млн. лева след всички разплащания.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ