Акциите на Twitter се сринаха до историческо дъно

Акциите на Twitter се сринаха до историческо дъно

Twitter продължава да изпитва сериозни сътресения. Акциите на социалната мрежа удариха историческо дъно от 13,9 долара за брой. Това е най-ниската цена, на която те са се търгували, откакто Twitter се листна на борсата през ноември 2013 г., съобщават световните информационни агенции.

Така пазарната капитализация на компанията се срина до 9,7 млрд. долара, спрямо 14 млрд. долара през миналата седмица. Само за тази година акциите на социалната мрежа са отчели спад с 39%, а спрямо най-високата цена, отчетена в цялата история на компанията на борсата, спадът достига 65%.

Основна причина за резкия спад е представения през миналата седмица финансов отчет за първото тримесечие на 2016 г. От него стана ясно, че Twitter се представя доста по-зле от първоначалните планове. Най-голям шок за акционерите се оказа забавянето на ръста на рекламните приходи. През периода януари-март приходите от реклама се увеличават с 37% до 594,5 млн. долара. Година по-рано отчетено увеличение беше от 48%.

Към края на 2015 година Twitter има 231 млн. потребители, по-голямата част от които използват социалната мрежа през мобилния си телефон.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ