Пуснаха нова версия на X3Analyses

Пуснаха нова версия на X3Analyses

Приложението за финансови анализи X3Analyses е с обновена версия. Освен пълен достъп до информацията за публичните компании в България, достъпна ще бъде и демо версия на X3International, която предоставя възможност да се анализират компании от Румъния, Украйна, Сърбия, Македония, Полша и Хърватия.

Новото приложение е уеб-базирано, което го прави много по-лесно за използване и намалява цената за крайните потребители, тъй като не е необходимо закупуването на лиценз за QlikView.

X3Analyses дава възможност да се направи бързо задълбочен анализ на финансовото състояние на компаниите, които се търгуват на Българска Фондова Борса. Също така могат да се сравняват финансовите отчети на компании от една или няколко различни индустрии и да се анализират техните ключови показатели, както и да се проследи развитието на компаниите и показателите им по периоди. Част от показателите, които са на разположение на потребителите на приложението, включват: EBITDA (ttm); EBITDA (5Y avg); EBIT (ttm); Net Income (ttm); Net Income (5Y avg); P/E (ttm); P/E (5Y avg); P/B (mrq); P/B (5Y avg); P/S (ttm); P/S (5Y avg); Net Profit margin (ttm); ROA (ttm); ROA (5Y avg); ROE (ttm); ROIC (ttm), както и още над 50 коефициента.

Приложението осигурява достъп до над 16 000 финансови отчета на всички компании които се търгуват на БФБ от 2003 г. до момента, както и информация за всички сключени сделки от 1993 г. досега.

Обновената версия на X3Analyses е съфинансирана по Оперативна програма „Конкурентоспособност на българската икономика” и е реализирана от консултантска компания „Балкан Сървисис“.

“Добре е, че Балкан Сървисис успяха да доразвият приложението именно сега, когато има възобновяване на интереса към търговията с акции на БФБ и много хора могат да се възползват от възможността да инвестират парите си в компании със стабилни финансови показатели и развиващ се бизнес, като вземат информирано решение с помощта на един лесен за използване продукт”, сподели Румен Соколов, управител на „Сервиз Финансови Пазари” ЕООД, дъщерно дружество на Българска Фондова Борса - София.

X3Analyses е приложение за финансов анализ, разработено и поддържано от консултантска компания „Балкан Сървисис“. То предоставя високонадеждни финансови анализи и аналитични инструменти за осъществяване на точни и достоверни оценки на ценните книжа, които се търгуват на Българска Фондова Борса. Основната цел на X3Analyses е да помага на инвеститорите. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ