„България БезБрой“ в подкрепа на МСП

„България БезБрой“ в подкрепа на МСП

„България БезБрой“ в подкрепа на МСП

Работим с партньори, за да дадем възможност на малките фирми бързо да изградят дигитално присъствие, като предоставяме необходимите инструменти, ресурси и съвети

У нас малките и средните предприятия допринасят за 75,7% от общата заетост и за 65,3% от добавената стойност в икономиката по данни на Министерството на иновациите и растежа от август миналата година. Петдесет процента от общия износ на страната се падат на МСП, които представляват 98% от всички фирми износители в България. В същото време те продължават да се сблъскват с предизвикателства при внедряването на дигитални технологии, а ние от Visa сме наясно, че е необходимо да се правят постоянни инвестиции и да се ускорява тяхното развитие.

Затова в края на м.г. обявихме в България програмата „България БезБрой“ за подкрепа на малките предприятия в процеса на възстановяването им и тяхното дигитално интегриране.

МСП имат възможност да въведат дигитални разплащания при преференциална такса, по-малка или равна на 1% от стойността на трансакция, безплатна SIM карта (за POS терминалите, които се нуждаят от такава) и 20% отстъпка от цената на устройството при неговата покупка в рамките на първите 12 месеца. Програмата обхваща само МСП, които през последната една година не са предлагали дигитални разплащания. Освен за физическите обекти Visa ще предлага същите условия и за онлайн търговците.

Инициативата „България безБрой“ следва ангажимента на Visa да подкрепи 8 млн. малки и микропредприятия, които работят в Европа. Като част от този постоянен ангажимент компанията вече е помогнала за дигитализирането на 24,8 млн. МСП в световен мащаб, или 50% от многогодишната цел, която си постави през 2020 г. за дигитализиране на общо 50 млн. МСП.

Програмата „България БезБрой“ обединява Visa, българските банки и партньори, които припознават ползите от този проект. Инициативата има за приоритет да ускори развитието на мрежата за приемане на дигитални разплащания и да стимулира дигитализацията на българската икономика.

Важно е да се подчертае, че „България БезБрой“ предоставя подкрепа в три стратегически области, които са от решаващо значение за икономическото проспериране на българския бизнес.

Първата от тях е да дадем възможност на малките фирми да се възползват от предимствата на дигиталните плащания – налице е непрекъсната промяна в навиците на потребителите, които заменят плащанията в брой с картови разплащания. Втората стратегическа област е осигуряването на възможност за малките и средните търговци да изградят онлайн присъствие. Развиването на бизнес онлайн може да бъде скъп и обезсърчителен процес. Ето защо Visa работи с партньори, за да даде възможност на малките фирми бързо да изградят дигитално присъствие, като предоставя необходимите инструменти, ресурси и съвети. Третата е да насърчаваме потребителите да подкрепят малките бизнеси, защото проучванията показват, че потребителите ценят своите местни и независими компании и биха искали да ги подкрепят, когато това е възможно.

Програмата на Visa „България БезБрой“ ще се реализира през следващите три години, през които планираме да работим по допълнителни инициативи за дигитализиране на плащанията.

Материалът е публикуван в бр.3/23 на сп. "Мениджър", който ще откриете в дистрибуторската мрежа, както и в дигиталното приложение ZinZin

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Apple представи първите си очила за смесена реалност
Шефът на Bank of America: Силата на американския потребител е най-голямото предизвикателство пред Фед
Киев съобщи за напредък на украинските войски на източния фронт
Гешев: Искането за свалянето ми е опит за тоталитарен преврат, готвят се за подобие на кървави чистки
Прокуратурата предложи на Гешев да поиска имунитета на Кирил Петков
10 282 деца влязоха на първо класиране в първи клас в София  
КРС забрани на „Виваком“ да прилага влязло в сила от 1 януари повишение на цените
ЕК настоява социалните мрежи да разполагат с екипи, работещи на всички европейски езици