Българите вече могат да изпращат директни преводи към карти зад граница

Българите вече могат да изпращат директни преводи към карти зад граница

Българите вече могат да изпращат директни преводи към карти зад граница

Изпращането на пари към банкови карти вече е достъпно и за българите. Услугата е нова за нашия пазар – стартира по-рано тази година и предстои да набере голяма популярност, категорични са анализаторите.

Преводите към карти на физически лица чувствително се различават от алтернативните начини за изпращане на пари – банкови и p2p преводи например. Те са определяни като следващ етап в еволюцията на всекидневните разплащания, на която сме свидетели в последните години.

Прехвърлянето на суми между потребители става все по-бързо и лесно. Вече няма значение дали изпращащият и получаващият превода са клиенти на една и съща банка или мобилно приложение. Дори няма значение дали двамата са от една и съща държава. Условията за превод към карта са само две: получателят да има платежна карта Visa, издадена в Европейската икономическа зона, а изпращащият да въведе номера ѝ в дигиталния портфейл iCard.

Най-често потребителите избират този тип плащания, когато искат преводът да пристигне бързо – за секунди. Друго предимство е, че преводът може да бъде изпратен по всяко време на денонощието, всеки ден, от всяка точка на света, т.е. отпадат ограниченията, свързани с работното време на банките. Несъмнено удобство е и наличността на услугата на iCard за цялата ЕИЗ, а не само за България.

Мигновените трансфери към карта се изпълняват след няколко докосвания на екрана на телефона. Те са предпочитани при разделяне на сметки в заведения, погасяване на задължения (включително кредитни карти), изпращане на преводи към близки и приятели и др.

За момента има само една финансова институция в страната, която предлага директни преводи към платежни карти, независимо в коя държава в ЕИЗ и от кого са издадени. Това е дружеството за електронни пари, което стои зад безплатния дигитален портфейл iCard. Паричният превод към която и да е дебитна, кредитна или предплатена карта Visa в Европа е възможен благодарение на сътрудничеството на iCard и Visa.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ