First Republic Bank обмисля продажба на бизнеса си

First Republic Bank обмисля продажба на бизнеса си

First Republic Bank обмисля продажба на бизнеса си

American First Republic Bank, чиито акции паднаха с почти 70% през последните пет сесии на фона на ситуацията със Silicon Valley Bank, обмисля продажбата на бизнеса заедно с други стратегически опции. Това съобщава Bloomberg, позовавайки се на информирани източници. Според тях банката проучва и възможността за привличане на допълнителна ликвидност.

First Republic Bank, която е специализирана в частно банкиране, може да представлява интерес за някои от по-големите ѝ конкуренти, пише още Bloomberg.

Рейтинговите агенции S&P Global Ratings и Fitch Ratings понижиха рейтингите на First Republic Bank до нивата на спекулативна категория поради изтичане на средства от депозити в банката. По- рано тази седмица  Moody's постави рейтинга на банката на преглед за понижаване.

Банката заяви, че е подсилила финансовата си позиция с "допълнителна ликвидност" от Федералния резерв и JPMorgan Chase & Co. и разполага с над 70 млрд.  долара ресурси.

Освен това First Republic Bank уточнии, че за разлика от затворената от американските регулатори Silicon Valley Bank, която се фокусира върху кредитирането на стартиращи фирми, делът на сметките на такива клиенти във First Republic  е малък и възлиза само на около 9%.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ