Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 14 до 20 ноември

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 14 до 20 ноември

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 14 до 20 ноември

Напрежението, породено от събитията около затъмнението от предходната седмица постепенно ще намалява. Пълното лунно затъмнение, което беше на 8 ноември е последното за 2022г. Затъмненията се свързват със значими събития, които изискват важни решения и преобразования. Те поставят края на един цикъл и бележат началото на нов етап. 

Събитията, които ще се активират през тази седмица, засягат пряко стабилността и финансовото състояние. Те са естествен отзвук на процеси, започнали преди време или активирани през миналата седмица. Възможни са промени, които ще засегнат държавните структури, банките, данъчните и застрахователни компании.

Луната е намаляваща, а на 24 ноември предстои Новолуние в позитивния знак Стрелец. При намаляваща Луна водеща е тенденцията към финализиране и приключване на дейности. Марс е ретрограден и допълнително насочва вниманието към финални и заключителни процеси, забавяне на действията във външния свят. Слънцето все още транзитира през знака Скорпион и предоставя възможност за трансформации в различни сфери от живота.

На 16 ноември Венера преминава в знака Стрелец, а на 17 към нея ще се присъедини и Меркурий. Позитивното отношение към случващото се ще разведри обстановката. Мислите и делата ще бъдат насочени към бъдещето и поставянето на нови цели. Предизвикателствата ще бъдат преодолявани лесно.

Въпреки положителните предразположености, през седмицата отново повече предизвикателства ще има към представителите на фиксираните знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

ОВЕН

Активният период за вас продължава, но в една нова линия и посока. Транзитът на слънцето през знака Скорпион ви насочва към търсене на нови възможности с цел увеличаване на финансовото ви състояние, но в същото време поставя пред вас необходимостта да „изчистите“ живота си от всичко излишно и ненужно, от това, което ви носи загуби или блокира процеса ви на развитие. Водеща тема за вас продължават да бъдат партньорските отношения - лични или делови, тенденция за внасяне на хармония чрез компромиси, смяна на подхода или вид преценка. Ревизирайте и преразгледайте възможностите, запазете тези отношения, които са надеждни, доказали своята лоялност във времето. По-голям успех ще постигнете ако балансирате между своите и чуждите интереси. Важно е да се постараете да получите подкрепа от тези партньори, които са лоялни към вас, ще спечелите от това и по-лесно ще се справите с перизвикателствата. Възможни са внезапни ситуации, които могат да ви накарат да бъдете прибързани в преценките си или по-импулсивни. В тези настроения се предпазвайте от  финансови рискове и излишни покупки. Движете се в посока увеличаване на вашите финанси и откриване на нови източници на доходи. Ако имате финансови задължения, то сега е най-удачното време да се разплатите. Седмицата поставя акцент върху комуникацията, водене на срещи и преговори с цел защита на вашите интереси.

ТЕЛЕЦ

Първите дни от новата седмица ще бъдат повлияни от събитията, които се активираха от пълнолунието във вашия знак през миналата седмица. Възможни са събития, които ще променят живота ви оттук нататък. Пълнолунието и най-вече затъмнението, транзитът на Слънцето през срещуположния  знак Скорпион поставят акцент върху взаимодействието ви с другите, с вашите партньори: лични и делови. В определени случаи нетърпимостта ви се усилва, силни сте на този етап, но игнорирането на интересите на вашия партньор  може да доведе до необратими последствия. Общите ви цели ще създадат предпоставки за успешно развитие в дългосрочен план. Сериозните различия могат да бъдат коригирани чрез компромисни решения.  Преценете добре отношенията си, може да се освободите от тези, които са изчерпали своята форма. Съществува тенденция за подобряване на финансовото ви положение. Преговаряйте и отстоявайте своите интереси, направете реклама на себе си или на дейността ви, ефектйт ще бъде положителен. На работното ви място се възстановяват ситуации от минал период, които очакват нов подход, стратегия или решения.

БЛИЗНАЦИ

През тази седмица продължете с тези действия, които от началото на ноеври ви носят добри резултати. При някои представители на знака е възможно повишено напрежение от ретроградното движение на Марс в знака Близнаци. Добрата новина, е че вие може да задвижите събитията и обстоятелствата в посоката, която искате. Работните процеси и професионалната ви реализация изискват висока активност, лична инициатива, нов подход свързан с промени, които са трансформиращи и надграждащи досегашното състояние. Всяко обновление, нова информация, подход ще активират по-високи успехи. Всяка подкрепа от страна на важни за вас личности ще създаде предпоставки за по-високи финансови резултати.  Възможно е ретрограден Марс да е внесъл известно неразбирателство в колектива, некоректно отношение, задкулисни игри. Вложете своите умения и възстановете равновесието, сложете край на взаимоотношения, които са некоректни към вас. Покажете гъвкав подход в общуването и висок професионализъм. Възможна е внезапна подкрепа от авторитети, влиятелни личности, която да ви даде нова посока. Все още можете да сложите край на връзки и договори, които са неблагоприятни за вас. Възможно е да промените средата си на съществуване. Ако не можете все още да вземете окончателни решения, то рутинните дейности, подреждането на документи, довършването на започнати проекти ще ви се отразят добре.

 РАК

Първите дни от седмицата ще бъдат повлияни от събитията, които са се активирали в живота ви от началото на ноември. Преразгледайте внимателно всичко, което имате към този момент, създадено или нуждаещо се от окончателни решения. Фокусирайте се върху целите, които сте си заложили. Месец ноември създава предпоставки да преосмислите живота си в две основни направления: работни ангажименти и задължения свързани с дома и семейството ви. Не пренасяйте затрудненията или неразбирателствата на работното ви място в къщи. Възможни забавяния на работни процеси или конфликти на работното място ще продължават да ви създават емоционално напрежение. Периодът е подходящ да възстановите равновесието и да изчистите възникнали недоразумения между вас, вашите колеги или шефове. Внезапни ситуации и предпоставки ще активират нови възможности. За творците, собствениците на бизнес, спортистите и занимаващите се с политика седмицата е благоприятна за преразглеждане на съществуващото положение и взимане на решения за нова посока след 24 ноември.

ЛЪВ

Вие сте от знаците, при които и през тази седмица се налага внимателен подход към събитията. Емоционалното напрежение продължава, но вие можете да направлявате събитията според това как искате да продължите живота си. Затъмненията от началото на месец ноември насочват вниманието ви към няколко взаимно свързани теми: вашата основна дейност, кариерно развитие и социален статус, партньорски отношения и дом и семейни отговорности.  Възможно е към вас да се завръщат въпроси  от минали периоди с цел окончателни решения.   Изяснете си добре какво искате, необходима ви е допълнителна информация, подготовка, за да можете да предприемете конкретни действия след 24 ноември. През тази седмица ще можете да разрешите казуси, спорове, недоразумения или конфликтни ситуации, свързани с работните ви ангажименти между вас, колеги или шефове. Воденето на разяснителни разговори, преразглеждане на договорни отношения, обновена информация ще внесат подобряване и хармонизиране на работната среда. При някои от вас възниква необходимостта от промяна или обновления, свързани с начина ви  на живот. Можете положително да повлияете на средата си на съществуване чрез обновяване на домашната среда, промяна на местоживеене, решения, свързани с имотни казуси. Бъдете адаптивни, приспособете се към възникналите ситуации като се постараете да запазите стабилните структури. Когато сте в кръстопътна ситуация, за да вземете вярно решение се налага да подобрите нещо в себе си.

ДЕВА

Вие сте от знаците, които и през тази седмица ще се радват на богатството на информационния поток. Вложете енергия в делови срещи, преговори, разговори с цел подобряване на взаимоотношения, изчистване на недоразумения най-вече с вашите партньори. Възможно е информацията, която ще научите да преобрази по-далечни или бъдещи перспективи на развитие. Промяна настъпва в най-близкото ви обкръжение на взаимодействие. Събитията от предходните седмици ще доведат до своеобразно изчистване от токсични връзки и взаимодействия. Промяна на договорни отношения, прекъсване на взаимоотношения, които са изпълнили своето предназначение,  ще освободят място за новото. Нови контакти и взаимодействия ще създадат предпоставки за допълнителни възможности и обновления на вашата основна дейност. Настоящата седмица ще активира процеси свързани с повишаване на социалната ви  активност, а вродените ви гъвкавост и адаптивност ще ви  водят към успеха. Седмицата е благоприятна да поемете инициатива в професионалният си живот, а ако това на този етап не е възможно, то помислете как ще го постигнете в бъдеще. Бъдете търпеливи към себе си и към другите.

ВЕЗНИ

Активността и енергията, кооято усещате е необходимо до известна степен да бъдат  насочени и канализирани в посока реализиране на  вашите цели и планове за бъдещето. Основеният  въпрос, който все още ангажира вниманието ви през седмицата е свързан с взаимоотношенията ви с вашите партньори и решаването на финансови въпроси. И през тази седмица можете да направите важни промени във финансовото си състояние, което до голяма степен може да бъде положително повлияно от подкрепата на вашите партньори. Стабилизирайте и обърнете повече внимание на тези връзки, които пряко влияят на парите ви. Направете си равносметка на приходите и разходите, какво давате и какво получавате във вашите взаимоотношения, кого допускате до себе си. От друга страна са възможни повишени разходи, непредвидени плащания или наложителни инвестиции. Месецът не е благоприятен за скъпи покупки или големи капиталовложения. Добрата новина е, че Венера, която е ваш планетен управител, на 16 ноември преминава в знака Стрелец. Правилните приоритети, поставянето на цели и позитивното отношение, а така също подкрепени от влиятелни личности ще ви помогнат да постигнете по-добри резултати.

СКОРПИОН

Събитията през тази седмица ще следват посоката от предходната, която беше изпълнена с драматични обрати.  През тази седмица ще настъпи успокоение. Насочете вниманието си към водещи приоритети. Те могат да бъдат свързани с вашата основна дейност, начин на живот и финанси. Тези, които досега са работили усилено още през тази седмица ще усетят отражение върху финансовите потоци. Насочете вниманието си към допълнителни източници на доходи, избягвайте излишни разходи или рискови инвестиции. Повод за напрежение, конфликт  продължават да бъдат отношенията с вашите партньори. Възможно е да сложите край на тези партньорства, които не отговарят на посоката ви на движение. Вложете енергия, за да заздравите тези партньорства, които са ценни и значими. Животът е постоянен кръговрат и всичко се променя. Възможно е да научите важния урок, че когато нещо приключва винаги нещо ново скоро ще се появи. Каквото и да ви се случва, търсете смисъла, положителното за вашето лично развитие.

СТРЕЛЕЦ

През тази седмица можете да си позволите да забавите темпото. На 24 ноември предстои Новолунието във вашия знак Стрелец. Времето дотогава е финално, време за приключване. Ако ежедневието ви е забързано, опитайте се да възстановите равновесието в живота си чрез повече свободно време за вас или любимите ви занимания или хора. Дайте си възможност за вътрешен анализ и оттегляне, преценете добре как да подобрите живота си, от какво да се освободите, разчистете всичко излишно от пътя си. Погрижете се за здравето си, в този период сте по-уязвими, избягвайте напреженията и агресивна среда. Бъдете в максимална степен концентрирани при работа с документи, пътувания и преговори. Събитията, които се активираха в тунела на затъмненията носят обрати, но и ценни осъзнавания. Приложете нов подход, престуктурирайте дейността си, за да получите по-добри резултати в бъдеще. Ретрограден Марс в Близнаци може да активира стари конфликти между вас и партньорите ви. Преценете добре вашите взаимоотношения.

КОЗИРОГ

Периодът до края на годината все още носи напрежение за вас, а месец ноември не е изключение. Продължавайте да следвате целите си, проявете упорство там, където е необходимо, а постоянството ви и вашата издръжливост ще ви донесат успеха, към който се стремите. Постарайте се да получите подкрепата на вашите авторитети, приятели или съмишленици. На работното ви място е възможно да се възобновят стари и неразрешени казуси от миналото, които влияят на общественото ви положение или социално развитие. През седмицата преразгледайте своята позиция, цели, основна дейност, за да предприемете нов подход в дните след 24 ноември. Рагледайте всяка носеща напрежение ситуацият като втора възможност, която ви предоставя по-добра перспектива за развитие или надграждане на личностно ниво.  Покажете това, на което сте способни, бъдете дипломатични и настроени към компромисни решения, за да постигнете по-добри резултати.

ВОДОЛЕЙ

Събитията, които се активираха около затъмнението, ще продължават да се развиват и през тази седмица. Ще можете да избегнете множество критични моменти ако насочите вниманието си към вашите основни цели, приоритети, работни взаимодействия или финанси. Бъдете в максимална степен креативни, взаимодействайте с другите, а информационният поток, който достига до вас допълнително предоставя нови възможности. Месецът не е от най-благоприятните от вас, тъй като се налага в много области от живота си да направите ревизия и да внесете промяна, но в същото време възможностите, които влизат в живота ви са разнообразни. Вид пренастройка и промяна, необходимост от нов подход тече на работното ви място, което до голяма степен увеличава напрежението. Положителната тенденция се изразява в подкрепата, която получавате от вашите приятели и авторитетна личност. Нови идеи или сбъдване на ваша мечта ще разведрят обстановката.

РИБИ

Вие сте късметлиите на зодиака. И през тази седмица ще се радвате на повече положителни събития. Седмицата може да бъде забележителна за вас, ако се насочите към планове, свързани с цели за развитие в бъдеще. Мечтайте и визуализирайте, всичко е постижимо. Сега е времето, когато чрез вглеждане навътре в себе си ще успеете да вземете правилните  решения впоследствие. Тези от вас, които сега усещат застой нека знаят, че това е сигурен знак за предстояща промяна, която ще бъде реална след 24 ноември, когато е новолунието в знака Стрелец. Социалната ви активност расте, можете да внесете подобрения във вашата основна дейност. Обстановката на работното ви място се хармонизира, а късметът и добрите възможности са на ваша страна.

Успешен период на всички зодиакални знаци!

инж. Нина Ненова, астролог

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ