Advertorial

Четири нови технологични решения за работна среда от Canon

Четири нови технологични решения за работна среда от Canon

Четири нови технологични решения за работна среда от Canon

Съвременни технологии за хибридно работно място показа Canon в София и Пловдив в рамките на международна серия събития за Централна и Източна Европа. Представителите на бизнеса имаха възможност да разгледат ефективни решения за офиса и извън него чрез тестване на реални сценарии за работа на служителите.

Последните 2 години изправиха компаниите пред редица предизвикателства и много от тях трябваше да реорганизират бизнеса си. Работата от дома се превръща в нов стандарт, а компаниите преминават към облачно базирани инфраструктура и приложения. Сред ползите от дистанционната работа са по-голямата гъвкавост и свобода, затова и бизнесът вече се приспособява към хибридната реалност

“Щастливи сме, че можем да покажем на нашите партньори и потенциални клиенти в България хибридното работно изложение на Canon – място, където да тестват на практика новите бизнес решения на компанията. Всичко в него е проектирано да рационализира работните процеси в която и да е организация, като същевременно улеснява екипите. Целта ни е да подобрим производителността и да предложим високо ниво на сигурност и съответствие на данните“, споделя Петрониус Секареану, B2B регионален мениджър за Румъния и България. 

Концепцията за четири типа работна среда

Роудшоуто за хибридна работна среда на Canon включва демо на четири технологични решения – офисно и споделено пространство, домашен офис, мобилна работна среда и център за вътрешнофирмен печат. Концепцията на Canon е да предостави технологични решения за четирите основни версии на хибридна работа, независимо от конкретната локация на хората в екипа. Експертите на Canon презентираха реални сценарии в различни фирмени отдели като човешки ресурси, счетоводство, финанси и печатни центрове.

Идеята на офисното и споделено работно пространство е да предоставя на служителите пълноценни условия, като им позволява да работят самостоятелно и в екип в главния офис, но и да се местят в рамките на изнесените офиси, без това да нарушава ритъма на работа. Като пример се демонстрира как специалистите от ЧР отдела могат бързо да получат достъп, да променят и отпечатат важни документи, както и да ги споделят с колеги в цялата организация. Част от новите предложения на Canon са:

- uniFLOW Online – усъвършенстван софтуер за управление на печат и сканиране, който използва силата на облака.

- Cloud Workspace Collaboration – за снимане на документи, стартиране на бизнес процеси и незабавно откриване на необходимата информация, независимо от локацията на работа.

За да бъде пълноценен, домашният офис трябва да осигурява защитена и ефективна работа, когато служителят не е на бюрото в офиса си. В тези случаи за него е важно да има пълен достъп до своите данни, както и да взаимодейства лесно с устройства и цифрова информация чрез облака. Например с технологичните решения на Canon ЧР-специалистът разполага с достъп до досиетата на служителите от своя дом, което прави обработката, подписването и изпращането на договори много лесно. Така домашният офис е по-достъпен и ефективен, без да се нарушава екипната работа и сигурността на данните. Водещото предложение на Canon в този сегмент е Cloud Workspace Collaboration.

Мобилната работна среда е разширение на офисната, когато служителите са в движение, чрез използване на мобилни технологии и преносим хардуер. Например представете си, че специалистът по човешки ресурси провежда интервю с нов служител извън офиса. Той може да подпише договора на място, да го сканира с преносим скенер и да изпрати копие на новия колега, като същевременно го запази в досието му. Сред новите решения на Canon са Cloud Workspace Collaboration и imageFORMULA  P-215 – най-бързият преносим скенер със скорост на двустранно сканиране до 30 ipm за офиса, у дома или в движение.

Центърът за вътрешнофирмен печат показва как могат да се разширят възможностите на професионалния печат в хибридна работна среда. Наличието на такъв отдел оптимизира разходите и гарантира повече удобство. Годишни отчети, образователни и маркетингови материали и други могат да бъдат отпечатани бързо и с безупречно качество с помощта на решения като ImagePRESS C165, imagePRESS im и ImagePROGRAF TM-200, който е изключително тих и осигурява ясни линии и яркост на цветовете за бърз и лесен широкоформатен печат.

Повече информация за решенията на Canon можете да видите тук