Advertorial

Успехът на компанията зависи от талантливите хора в нея

Успехът на компанията зависи от талантливите хора в нея

Успехът на компанията зависи от талантливите хора в нея

Modis* и AKKA Technologies обединяват сили, превръщайки се в лидер на пазара на R&D услуги и технологични решения, споделя Полина Декова, мениджър „Маркетинг и комуникации“. Тя има над 10 години професионален опит в областта. Ръководила е редица employer branding проекти, разработвала е дигитални стратегии и различни онлайн кампании с цел разпознаваемост на марката и подбор на кадри. Oт 2017 г. отговоря за позиционирането на „Модис“ на местния пазар, изграждането на устойчива маркетингова стратегия, вътрешната комуникация в компанията, CSR кампании и други. Като един от най-опитните маркетинг специалисти в Европа за организацията от началото на 2021 г. Декова работи в тясно сътрудничество с колегите си от Румъния с цел налагане на бранда на местния пазар и изграждане на силна маркетингова общност съвместно с офисите на „Модис“ в Германия и Италия.

- Какво стои зад растежа на „Модис България“?

- Зад успеха на всяка компания стоят редица фактори, сред които постиженията на хората, работещи в нея. Партньор­ите и клиентите ни също са важни, а инвестициите, които правим, са водещи за развитието на бизнеса. През изминалите две години отбелязваме значителен процентен ръст на приходите и успяхме да разширим екипите си в София и Пловдив.

Този успех се дължи на стратегическия фокус на компанията да работи с водещи компании от различни индустрии: информационните технологии, автомобилния и банковия сектор. От ключово значение е силният екип, който работи в България. Днес имаме над 1200 служители, сред които софтуерни инженери и разработчици, хора, владеещи чужди езици, и не на последно място силен лидерски екип.

- В момента компанията преминава през бизнес трансформация. Разкажете ни повече?

- Миналата година Adecco Group започна процес по придобиването на AKKA Technologies, водещ доставчик на инженерните услуги. Решението бе взето с цел разширяване на портфолиото ни от услуги. С този ход компанията ще разполага с още по-голяма експертиза в иновациите, ще може да предоставя по-голям брой цялостни технологични решения, като ще се повиши способността на Modis и AKKA Technologies да отговарят на растящия пазар в т.нар. Смарт индустрия.

В началото на 2022 г. започнахме обединяване на двата бранда. Новата организация ще оперира под името Akkodis и амбициите ни са в близко бъдеще да се превърнем в лидер на пазара на R&D услуги и технологични решения. Имайки силно позициониране на над 30 пазара, както и висока ангажираност на служителите, налагането на новото име се очаква да протече плавно и Akkodis да бъде силно разпознаваем бранд в цял свят.

Бизнесите на двете компании се допълват взаимно, като ги обединяват предприемаческата култура, насочена към новите технологии, и развитието на таланти. Всичко това отваря широко вратите на нашите таланти и кандидати към огромен брой кариерни възможности в избрана от тях сфера на развитие.

- Как бизнес растежът ще се отрази на вашите служители?

- Обединявайки усилия, новата компания ще има в екипа си над 50 хил. инженери и дигитални експерти с опит в бързоразвиващи се сектори, като автомобилната, софтуерната и технологичната индустрия. Сливането на бизнесите ще предостави и повече възможности и по-добри условия за кариерно развитие за представителите на двете организации.

На местно ниво продължаваме да провеждаме различни програми за ангажираност на служителите, грижа за менталното и физическото им здраве, както и няколко вътрешни и външни академии. За нас е изключително важно колегите ни да имат достъп до актуална информация и нови технологии, така че да развиват личните и професионалните си умения постоянно. Това е и една от причините в момента да провеждаме вътрешна Data Center Infrastructure Академия с фокус върху Network инфраструктура и на Linux и Windows администрация.

Организираме и външна Full-stack React, Express and Typescript Академия, която дава  възможност на младите да придобият практически опит във front-end и back-end програмирането. След успешно завършване на академията всички курсисти ще имат възможност и да започнат работа при нас, и да работят по проекти за едни от най-големите и добре познати технологични гиганти.

*„Модис България“ е един от пионерите в т.нар. Smart индустрия. Компанията разполага с експертиза в IT и дигиталните инженерни решения, които ускоряват иновациите и дигиталната трансформация. Комбинацията от предлаганите от „Модис“ услуги Tech Consulting, Tech Talent Services и Tech Academy Solutions позволяват на бизнесите от различни индустрии да прогресират, да растат и да подобряват своята дейност. През 2022 г. компанията обединява сили с AKKA Technologies, водещ доставчик на инженерните услуги, а новото дружество под бъдещия бранд Akkodis цели да бъде лидер в дигиталните инженерни решения.

В България „Модис“ присъства като самостоятелен бранд от края на 2017 г. след отделянето на бизнеса от „Адеко България“. „Модис България“ предоставя технологични решения в сферата на софтуерното инженерство, облачните услуги, както и IT и BPO аутсорсинг услуги. В момента броят на служителите на компанията е близо 1200 души в София и Пловдив. Компанията е част от Adecco Group, световен лидер в HR услугите и част от списъка Fortune Global 500 с най-големите компании по света.

Екип на "Мениджър". Текстът е от бр. 04/2022 на сп. "Мениджър"

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ