Audi се разделя с поточната линия

Автомобилният концерн Audi се разделя с поточната линия, въвеждайки радикално нов метод в производството, съобщава пресслужбата на компанията.

Конвейрът, който бе въведен в автомобилостроенето от Хенри Форд, за да осъществи една истинска революция в производството, ще бъде заменен от модулен монтаж. В проекта за новата "смарт" фабрика производството ще се провежда в няколко отделни секции чрез използването на специално обучени роботи, които ще донасят необходимите елементите за автомобила.

По този начин работата ще се оптимизира и ускори. При авария няма да е необходимо да се спира цялата поточна линия за отстраняване на проблем, нито хорта ще бъдат принуждавани да следват скоростта на конвейра, за да обслужват процеса на производство. Също така в едно предприятие ще могат да се съберат по-голям брой автомобили, независимо от техните технически изисквания и модели. 

Нововъведението в производствения процес съвсем естествено засяга проблема с работните места на хората, но от компанията уверяват, че ако има съкращения на дадени позиции, то те ще са за сметка на новооткриващи се в други отрасли. "Нови специалисти, като например мрежови архитекти все повече ще бъдат необходими в нашата индустрия", казва Хуберт Валт, член на Управителния съвет на Audi пред Digital Trends и допълва: "Със своя ИТ опит, те ще конфигурират машините така, че всички процеси да бъдат изключително добре координирани и оборудването на фабриката оптимално да подкрепи служителите."

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ