Автомобили

Daimler планира изцяло електрически преход до 2030 година

Daimler планира изцяло електрически преход до 2030 година

Германският производител на луксозни автомобили Daimler планира всички автомобили на Mercedes-Benz да бъдат електрически до 2030 г., предаде „Франс 24“. За целта компанията ще инвестира 40 млрд. евро.

„Автомобилите на Mercedes-Benz ще станат напълно електрически в рамките на това десетилетие", обявиха от фирмата в презентация, но посочиха, че това е постижимо при условие, че пазарите изцяло се насочат към електричеството.

Според плана на компанията тя трябва да има електрическа версия на всичките си модели до 2025 г., като от същата година всички нови платформи за автомобили ще бъдат  само електрически.

За да реализира този преход към електрически превозни средства, Daimler планира да отвори осем завода за производство на акумулаторни клетки и да създаде обща платформа за батерии, която да се използва от 90% от бъдещите превозни средства на компанията.

„Преходът към електрически автомобили набира скорост, особено в луксозния сегмент, към който принадлежи Mercedes-Benz”, коментира главният изпълнителен директор на Diamler Ола Калениус.

„Нашето задължение в тази трансформация е да убедим потребителите си да направят този избор чрез привлекателни продукти“, добавя той.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ