General Motors сваля цената на електрическите коли

General Motors сваля цената на електрическите коли

General Motors сваля цената на електрическите коли

General Motors иска да разшири използването на електрически коли и един от начините според компанията е като намали производствените разходи, предаде АФП.

Най-големият производител на автомобили в САЩ, който в края на 2016 година пусна на пазара модела Chevrolet Bolt, напълно електрическа лимузина, серийно производство, иска да намали теглото на батерията, защото според Марк Ройс, който отговаря за продуктовите разработки, за придвижването на една кола не е необходима много голяма енергия.

"Това е повелята за екипа за продуктови разработки. Именно по това работят нашите инженери", каза Ройс пред журналисти.

General Motors освен това планира да обедини технологията за коли без шофьор и електрически автомобили и дори вече направи изпитание. Chevrolet Bolt е част от безпилотните коли, тествани от концерна от няколко месеца в Детройт, щата Мичиган, Сан Франциско, щата Калифорния и Феникс, щата Аризона.

General Motors възнамерява да пусне на пазара допълнително 10 модела екологично чисти коли до 2020 година и всичките електрически и хибриди.

BMW, Volkswagen, Mercedes-Benz и PSA)също имат амбиции в този сегмент, в който най-силно присъствие засега има американската група Tesla, чийто Model 3 - лимузина, която е изцяло електрическа от средната гама и трябва да се появи на пазара до края на годината.

Ключови думи

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ