Мъск планира предоставяне на опции за акции на високоефективни служители на Tesla

Мъск планира предоставяне на опции за акции на високоефективни служители на Tesla

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е казал на служителите на компанията в понеделник, че производителят на електрически превозни средства работи върху възнаграждение на базата на акции за високоефективни служители, предаде Ройтерс, позовавайки се на запознати източници.

Планът идва само дни след като Мъск спечели одобрението на акционерите за получаване на пакет от възнаграждения на стойност до 56 млрд. долара, състоящ се от опции върху акции, както и два месеца след като компанията обяви съкращения на работни места, засягащи повече от 10% от глобалната ѝ работна сила на фона на на забавящото се търсене на електромобили и засилващата се ценова конкуренция от страна китайски съперници.

„През следващите няколко седмици Tesla ще направи цялостен преглед, за да предостави безвъзмездни средства за опции за акции за изключително представяне“, се казва в имейл на Мъск, прегледан от източниците на Ройтерс.

„Също така ще има текуща програма за предоставяне на безвъзмездни средства за спот опции за всеки, който направи нещо изключително за компанията. Благодаря за всичко, което правите, за да направите Tesla успешна“, се посочва още в съобщението.

От Tesla не са отговорили веднага на искане на Ройтерс за коментар.

Миналата година Tesla не награди служителите с акции, след като маржовете на компанията пострадаха от агресивното намаляване на цените, целящо да съживи търсенето и да отблъсне конкуренцията.

От началото на 2024 г. акциите на Tesla са поевтинели с 25% и производителят на електромобили предупреди за рязко забавяне на продажбите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ