Mercedes ще увеличи производството на електродвигатели до 1 милион броя

Mercedes ще увеличи производството на електродвигатели до 1 милион броя

Mercedes ще увеличи производството на електродвигатели до 1 милион броя

Mercedes-Benz AG ще удвои производствения капацитет за електрически двигатели до 1 милион единици от 2024 г. в завода си в Untertuerkheim, Германия. С това компанията потвърди информация, публикувана по-рано от списание WirtschaftsWoche, предава Ройтерс

Според вътрешни лица, цитирани от изданието, увеличаването на производството на електрически двигатели за всички автомобили Mercedes-EQ от германския автомобилен производител се очаква да започне през 2024 г.

В стратегическия си план Mercedes сподели амбициите си "да премине изцяло на електричество до края на десетилетието", където пазарът позволява това, тъй като компанията се стреми към "бъдеще без вредни емисии и управлявано от софтуер".

Ръководството и работническият съвет на германския производител на автомобили се споразумяха за преструктурирането на обекта близо до Щутгарт в Югозападна Германия, който традиционно се фокусира върху двигатели с вътрешно горене, съобщи компанията.

Mercedes отваря първото си представителство в света, посветено на неговата изцяло електрическа марка Mercedes-EQ, в Йокохама, Япония, съобщи Ройтерс.

Mercedes-Benz пусна пет електрически модела от 2019 г. насам и "вижда допълнителен растеж на пазара на електрически превозни средства в Япония", посочват от компанията.

Електромобилите с батерии бавно се налагат в Япония, където местните производители доминират пазара. Но чуждестранните марки са продали рекордните 2357 електромобила през ноември, надминавайки една десета от общите продажби на внесени автомобили за първи път, според Японската асоциация на вносителите на автомобили (JAIA).

Mercedes-Benz е продал 51 722 автомобила в Япония миналата година, което го прави най-продаваната чуждестранна марка автомобили, показват данните на JAIA. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ