Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

Рекламите на автомобили във Франция задължително с еко послания

Рекламите на автомобили във Франция задължително с еко послания

Рекламите на автомобили във Франция ще трябва да промотират от 1 март и активната мобилност - от съвместното използване на коли до обществения транспорт, предаде Франс прес.

Ще се следва същия модел като при посланията от рода на "избягвайте да се храните с прекалено мазни, солени и съдържащи захар храни", включвани в рекламите на хранителни продукти от 2007 година. 

Рекламата на моторни превозни средства вече ще трябва да съдържа едно от следните послания: "За кратки маршрути заложете на ходенето пеш или на велосипед", "Обмислете споделено пътуване", "Ползвайте градския транспорт в ежедневието си". Това се посочва в съобщение на министерство на екологичния преход, публикувано в Официалния вестник на Френската република. 

Ако рекламодателят не изпълни тези изисквания, първоначално ще получи официално известие, а впоследствие и парична глоба, която може да достигне до 50 000 евро на публикуване или излъчване, се уточнява в друга разпоредба, публикувана днес във вестника. 

От 1 март 2022 г. автомобилостроителите ще са задължени да оповестяват класа за емисиите въглероден диоксид на превозните средства, които рекламират. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ