Tesla повишава цените в САЩ за всичките си автомобили с изключение на Model 3

Tesla повишава цените в САЩ за всичките си автомобили с изключение на Model 3

Tesla повишава цените в САЩ за всичките си автомобили с изключение на Model 3

Tesla повиши цените в САЩ на своите електрически превозни средства Model S, X и Y с ниски едноцифрени проценти в четвъртък, въпреки че цените все още са значително по-ниски от началото на годината, предава Ройтерс

Компанията повиши цените за всички варианти на своите по-скъпи автомобили Model S и X с $1000, докато цените на всички варианти на Model Y са се увеличили с $250, показва уебсайта на компанията. Те представляват увеличение от около 0,5% до 1,1% от последните промени в цената.

Това е второто покачване на цените на автомобилите Model S, Model X и Model Y от 19 април, когато Tesla за последен път намали цените на някои от колите си в САЩ. Няма промени в цените на най-евтиния й автомобил, Model 3.

Tesla намали цените в световен мащаб от януари, включително шест пъти в САЩ, в опит да увеличи обема. Главният изпълнителен директор Илон Мъск каза, че компанията е готова да пожертва маржа за обема на продажбите, но също така иска да повиши цените, където може. 

Дори след покачването на цените в четвъртък, базовите модели на автомобили S и X остават по-евтини съответно с 16% и 19% в САЩ в сравнение с началото на годината, докато версията за дълги разстояния на Model Y е с около 23% по-евтина. 

Model S сега е на цена от $88 490, докато Model X се продава на цени от $98 490. Цените на Model Y, неговите варианти за дълги разстояния и производителност са съответно $47 490, $50 490 и $54 490. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

5 неща, които нарцисистите винаги правят, когато говорят с другите. И как да реагираме
bTV се разделя с Антон Хекимян
Средната заплата в България се е повишила до 1957 лв. през второто тримесечие на годината
Nike запазва короната си като най-ценната марка за облекло в света
Земеделският министър: Проверка показа, че надценката при млечните продукти стига до 70% в магазина
Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19
Ръст на цените на основни хранителни стоки и на повечето плодове и зеленчуци
Андора забранява купуването на къщи от чужденци