Tesla повишава цените в САЩ, Китай, Япония и Канада

Tesla повишава цените в САЩ, Китай, Япония и Канада

Tesla повишава цените в САЩ, Китай, Япония и Канада

Tesla повиши цените в диапазон до 290 долара в Канада, Китай, Япония и Съединените щати. Това става ясно от съобщение на уебсайта на компанията в понеделник, след като тя намали цените на своите най-продавани автомобили от началото на годината, предава Ройтерс

Увеличението беше първото за Tesla на двата най-продавани модела едновременно на множество пазари, въпреки че цените в цялата гама са много по-ниски, отколкото бяха през януари, след кръг от отстъпки.

Миналия месец главният изпълнителен директор Илон Мъск каза, че компанията ще даде приоритет на растежа на продажбите пред маржовете и ще се стреми да спечели по-късно от внедряването на софтуер за самостоятелно управление за по-голям автомобилен парк.

От януари Tesla премина към модел на ценообразуване в реално време, който е по-близо до авиокомпаниите или споделеното пътуване, отколкото фиксираните цени на традиционния модел на автомобилната индустрия.

До понеделник уебсайтът на Tesla показа, че е повишил началната цена с $250 за базовия модел Model Y и Model 3 в Съединените щати. Цените са се променили приблизително еднакво на втория по големина пазар в Китай, както и в Канада и Япония.

Това е първият път от януари насам, когато Tesla увеличи цената на най-евтиния си автомобил Model 3 в Съединените щати. Базовият модел 3 със задно задвижване все още е с около 14% по-евтин в САЩ, отколкото в началото на годината. Версията за дълги разстояния на Model Y остава с около 24% по-евтина на най-големия пазар на Tesla.

В Канада Tesla повиши цените с 300 канадски долара (222 долара) за производителните версии на своите Model 3 и Model Y.

В Япония цените за базовия Model 3 се покачиха с 37 000 йени (269 долара).

В Китай Tesla повиши цената за вариантите с 2000 юана ($289), показва още уебсайтът.

Tesla предизвика ценова война на най-големия пазар в света, когато започна намаляване на цените миналата година в Китай, където тя и други утвърдени автомобилни производители са изправени пред нарастваща конкуренция от редица местни марки електрически автомобили, водени от BYD Co Ltd. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Директорът на НАП вече е с министерска заплата
Рей Далио: САЩ и Китай са на ръба на прекрачването на червени линии
Борисов и Пеевски скочиха срещу енергийния министър, от БСП искат споразумението с миньорите да бъде оттеглено
Димитър Манолов за разговорите с енергетиците: Това го наричам полуспоразумение
Сингапур замрази активи за 2 млрд. долара по най-голямото разследване за пране на пари
 Financial Times: Украйна ще получи 186 млрд. евро след присъединяването си към ЕС
Денков след среща с бизнеса: Ще разработим енергийна стратегия на страната
Euractiv : Урсула фон дер Лайен става мишена в Брюксел заради румънския скандал с българската „Евроинс“