Tesla представи електрическия пикап Cybertruck на цена от близо 61 хил. долара

Tesla представи електрическия пикап Cybertruck на цена от близо 61 хил. долара

Tesla представи електрическия пикап Cybertruck на цена от близо 61 хил. долара

 Американската компания Tesla представи своя електрически пикап Cybertruck на събитие, проведено в завода в Остин, Тексас, където се произвеждат. Цената на новите електромобили започва от 60,990 хил. долара, съобщи автомобилният производител на своя уебсайт. Версията от най-висок клас, която компанията нарича Cyberbeast, струва 99,99 хил. долара.

За първи път електрически пикап с футуристичен дизайн беше представен още през 2019 г. Тогава ръководителят на компанията Илон Мъск заяви, че моделът ще влезе в производство до няколко години. През юли т.г. Tesla обяви, че първият киберпикап е сглобен в завода ѝ в Тексас.

Мъск не уточни конкретни дати за началото на доставките на електрическите пикапи, като някои варианти на конфигурация ще бъдат налични едва през 2025 г. Мъск каза, че пикапът, който е ъглов и направен от подобни на ракети, бронирани стоманени материали , може да бъде "най-добрият продукт на компанията досега", съобщава BBC.

При скорошно посещение в изложбена зала на Tesla Илон Мъск отбеляза, че е срещнал хора, чакащи на опашка за възможността да направят снимка с отличително изглеждащия камион.

„Винаги ще бъде сравнително рядка гледка и това, което в индустрията наричат „ореолна кола“, която привлича хората в автокъщата“, каза той. „Това е хайп упражнение – въпросът е само дали е твърде скъпо хайп упражнение.“

Но говорейки с анализатори от Уолстрийт миналия месец, той също така каза, че иска да "намали очакванията", предупреждавайки, че ще има "огромни предизвикателства", преди компанията да произведе превозното средство в големи количества и да реализира печалба.

Шон Тъкър, старши редактор в изданието за автомобилни изследвания Kelley Blue Book, каза, че за Tesla пускането на пазара на киберпикапа е по-малко за продажби, отколкото за поддържане на шум около марката, която е свидетел на свиване на господството си на пазара на електрически превозни средства.

Анализаторът на Wedbush Дан Айвс смята, че Tesla ще успее да произведе 2-3 000 Cybertruck през това тримесечие и да увеличи производството до 10 000 автомобила на тримесечие през първата половина на 2024 г., съобщава MarketWatch.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ