Tesla пуска по-евтини версии на Model S и X в САЩ с по-кратък пробег

Tesla пуска по-евтини версии на Model S и X в САЩ с по-кратък пробег

Tesla пуска по-евтини версии на Model S и X в САЩ с по-кратък пробег

Tesla представи две по-евтини версии на своя седан Model S и SUV Model X в САЩ с по-кратък пробег, показа уебсайтът на автомобилния производител в понеделник, продължавайки фокуса си върху намаляването на разходите, за да даде приоритет на растежа на продажбите, предава Ройтерс.

Новите модели S и X от "стандартната гама" са на цени съответно $78 490 и $88 490 - около 10% по-ниски от предишните модели с най-ниска цена - и са налични за доставка между септември и октомври 2023 г., показва уебсайтът. 

Най-ниската цена е за автомобили с "перлено бял" екстериор и изцяло черен салон, като другите цветове се доплащат.

Новият Model S има пробег до 320 мили (515 км), по-нисък от базовата и производителната карирана версия, които предлагат съответно до 405 мили и 396 мили.

Пробегът на новия SUV Model X е до 269 мили, доста под базовата и производителна карирана версия, която предлага съответно до 348 мили и 333 мили.

Tesla не отговори веднага на искане за коментар относно новите версии на моделите.

Базираният в Остин, Тексас автомобилен производител намали цените в САЩ, Китай и други пазари от края на миналата година и предложи други стимули за намаляване на запасите, опитвайки се да се предпази от конкуренцията и икономическата несигурност.

В понеделник компанията понижи цените в Китай за своите версии за дълги разстояния и производителност на Model Y, което понижи акциите й поради опасения за по-нататъшен натиск върху маржовете на печалбата.

Последните ходове идват, когато производителят на автомобили подготвя първите доставки на своя забавен Cybertruck и работи за завършване на завод в Мексико, посветен на електрически превозни средства за масовия пазар, който ще бъде основата за роботаксита.

Моделите S и X на Tesla са най-старите предложения на компанията, въведени през 2012 г. и на по-висока цена в сравнение със седана Model 3 и кросоувъра Model Y.

Компанията достави 19 225 автомобила Model X и S през второто тримесечие на тази година спрямо 16 162 автомобила миналата година.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ