Автомобили

Xiaomi ще произвежда коли в Пекин

Xiaomi ще произвежда коли в Пекин

Китайският гигант за смартфони Xiaomi ще построи завод, който може да произведе до 300 хил. коли годишно в Пекин, предаде „Ройтерс“.

Фабриката ще бъде конструирана в две фази, а марката ще изгради и централа за подразделението за електрически превозни средства, както и офиси за продажби и изследвания в Пекинската зона за икономическо и технологично развитие, съобщи агенцията за икономическо развитие Beijing E-Town в официалния си акаунт в WeChat.

Оттам посочиха, че очакват заводът да достигне масово производство през 2024 г. – цел, обявена и от главния изпълнителен директор на Xiaomi през октомври, пише „Ройтерс“.

През март фирмата съобщи за намеренията си да инвестира 10 млрд. долара в нова дивизия за е-коли в рамките на 10 години. Бизнес регистрацията на подразделението за превозни средства на ток на Xiaomi приключи в края на август.

Компанията отваря хиляди магазини, за да стимулира растежа на вътрешните продажби за бизнеса си със смартфони, но в крайна сметка има намерение да използва тези обекти и като канал за плановете си за продажба на електрически автомобили.

По-рано през годината стана ясно, че Xiaomi EV има 300 служители и е ръководена директно от изпълнителния директор Лей Джун.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ