Белият дом разхлаби правилата за парични преводи и полети до Куба

Белият дом разхлаби правилата за парични преводи и полети до Куба

Белият дом разхлаби правилата за парични преводи и полети до Куба

Администрацията на Байдън обяви вчера, че ще увеличи броя на полетите до Куба и ще премахне ограничения от времето на Доналд Тръмп върху паричните преводи, които мигрантите могат да изпращат до хората на острова, предаде Асошиейтед прес.

Държавният департамент обяви, че ще премахне настоящия лимит от 1000 долара на тримесечие върху семейните парични преводи и ще позволи несемейни парични преводи, което ще подкрепи независимите кубински предприемачи. САЩ също така ще позволят редовни и чартърни полети до други дестинации в Куба освен Хавана.

"С тези действия искаме да подкрепим стремежите на кубинците към свобода и по-големи икономически възможности, така че те да могат да водят успешен живот у дома", каза Държавният департамент. "Ние продължаваме да призоваваме кубинското правителство незабавно да освободи политическите затворници, да уважава фундаменталните свободи на кубинския народ и да позволи на кубинците сами да определят своето бъдеще", добави той.

Промяната в политиката идва след извършването на оценка, което започна скоро след серия от широкоразпространени протести на острова миналия юли.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ