10 компании, които наемат нови служители във време на криза

10 компании, които наемат нови служители във време на криза

10 компании, които наемат нови служители във време на криза

Пандемията от COVID-19 нанесе внезапен и мощен удар по икономиките и бизнеса в цял свят.  Безработицата започна да нараства стръмно във всички засегнати страни, много компании бяха принудени спешно да намалят до жизнен минимум разходите си, други просто затвориха. Дори световни гиганти в момента нямат друг ход освен да съкращават служители или ги пускат в неплатен отпуск. 
Оказва се обаче, че има и компании, които във време на пандемия не само не уволняват служители, а се стремят да наемат нови, главно за дистанционна работа. На база нови данни от сайта за търсене на работа FlexJobs, експерти създадоха списък на фирмите, които активно наемат служители по време на пандемията на коронавирус. Офертите са най-различни - за пълен работен ден, за половин работен, за почасова работа, но най-вече за дистанционна работа.

Ето 10 такива компании

1. CVS Health
Американска компания, специализирана в наемането на персонал в областта на медицината и здравеопазването. В момента активно търси служители, особено медицински сестри.

2. UnitedHealth Group
Още една компания, която работи в областта на медицинските услуги и здравеопазването. Наема служители не само на длъжност медицинска сестра, но и търси и обучители на медицински сестри.

3. Netsmart
Поредната американска медицинска компания, която търси нови служители по време на пандемия. Повечето от свободните работни места, предлагани от нея са на пълен работен ден.

4. Oracle

Основаната от Лари Елисън ИТ компания е един от водещите разработчици и доставчици на  софтуер за големи компании и корпорации. В момента се наблюдава повишено търсене на технологичните решения на  Oracle най-вече заради преминаването на значителна част от персонала на фирми в цял свят на режим "хоум офис".

5. Red Hat

Друга ИТ компания, която предоставя на предприятията софтуер с отворен код. И тук търсенето на кадри е породено от повишеното търсене на продуктите, свързано с факта, че много компании пренасочиха процесите си към дистанционна работа. В резултат Red Hat e засипана от поток от поръчки и се нуждае от спешно подкрепление на помощ под формата на работна ръка.

6. LiveArea

Тази компания също работи в областта на информационните технологии. Тя предоставя възможности и решения за управление на данни, което е важен ресурс при дистанционата работа.

7. Liveops

Компанията оперира в областта на обслужването на клиенти, предоставяйки услуги за кол-центрове, включително виртуални оператори. В момента компанията попълва персонала си с оператори на кол центрове.

8. Continuum Global Solutions

Това е друга компания, която предоставя услуги в областта на кол центрове и е предпочитана от големи и известни компании. По-специално сред клиентите й са компаниите от Fortune-500.

9. K12
Тази компания работи в областта на образованието и обучението. По-специално, в момента компанията търси учители и служители за съставяне на учебни графици, включително на различни езици по света.

10. Great Minds
Това е друга компания, която работи в областта на образованието и обучението и търси в момента кадри. Дистанционното онлайн обучение е сред най-масово прилаганите противоемидемични мерки в момента по цял свят,  което обяснява и завишеното търсене на кадри в тази област.

Източник: Vestifinance.ru

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ