10 компании подписаха първата българска харта за многообразие

10 компании подписаха първата българска харта за многообразие

Управителите на 10 български компании сложиха подписи под първата българска Харта за многообразие на официална церемония в София. Инициатор е Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) в партньорство с Центъра за изследване на демокрацията.

След днешното й подписване България стана 25-ата страна-членка на ЕС, въвела подобна пожелателна политика за насърчаване на многообразието и равенството и споделяне на добрите практики между компаниите в това отношение.

Хартата бе учредена и подкрепена с подписите на представители от Астра Зенека, Аларик, Джапан Табако Интернешънъл, Екофарм, М3 Комюникейшънс Груп, Сименс, Хюлет Пакард Ентърпрайз, управлявана от Селектиум, ЧЕЗ, Шел и Юник Естейтс, които споделиха своите мотиви да се включат инициативата от самото й начало и да работят за толерантно и приобщаващо общество. Добрите корпоративни практики на компаниите учредители станаха основа на заложените в документа принципи.

Хартата за многообразието в България е съвместна инициатива с цел насърчаване на практиките на многообразие и равенство у нас чрез създаване, представяне и прилагане на национална Харта за многообразието. Проектът е финансиран по програма "Права, равенство и гражданство" на Европейския съюз.

Хартата за многообразието е документ, който може да бъде подписан доброволно от всяка отговорна компания или публична институция в България с цел поемане на отговорност за предприемането на стъпки за прилагане на политики за многообразие и равенство във възможностите, независимо от пола, сексуалната ориентация, физическите способности, възрастта, религията, расата или етническата принадлежност.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ