Apple намалява производството на части за новите iPhone

Apple намалява производството на части за новите iPhone

Apple намалява производството на части за новите iPhone

Епъл инк. (Apple Inc) поиска от доставчиците на части да произвеждат с 20 процента по-малко компоненти за айФони (iPhone) през втората половина на 2018 година, съобщи финансовият вестник "Никей", цитиран от Ройтерс. Това доведе до поевтиняване на акциите на производителя на айФони с 2 процента.

Епъл очаква общият брой на пратките на айФони, които ще бъдат пуснати тази година, да достигнe 80 милиона , което е по-мaлко от планираните за същия период на миналата година 100 милиона броя, обяви финансовият вестник, като цитира два източника от сектора.

"Епъл е достатъчно консервативен по отношение на подаването на нови поръчки за айФони", твърди един от източниците пред "Никей".
Акциите на Епъл, който обикновено пуска на пазара айФоните през втората половина на годината, поевтиняха с 2,2 процента до 189,20 долара на акция преди началото на редовната пазарна сесия.

Котировките на доставчиците на Епъл Ей Ем Ес (AMS) отбелязаха спад с 6 процента, докато тези на Дайълог семи (Dialog Semi) се понижиха с 4,1 процента.

Компанията възнамерява да пусне на пазара три нови айФона през 2018 година и да започне доставките им през септември.
Епъл не отговори веднага на молбата за коментар, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ