Apple отвори отново магазините си в Китай

Apple отвори отново магазините си в Китай

Apple отвори отново магазините си в Китай

Американският технологичен гигант Apple отвори отново 42-та си магазина в Китай, които бяха затворени повече от месец заради епидемията от коронавирус, съобщи говорител на компанията, цитиран от Ройтерс.

На китайския сайт на компанията бе посочено, че всички магазини на компанията ще бъдат отворени 10 и 11 часа местно време, след като по-рано на страницата имаше предупреждения, че не всички ще отворят врати.

Миналият месец компанията продаде по-малко от половин милион смартфони в Китай, след като епидемията от корнаовирус сви наполовина търсенето на мобилни устройства. Компанията затвори всичките си магазини в началото на февруари, след като в края на януари Китай наложи ограничения върху пътуванията и призова гражданите да избягват обществени места, точно преди началото на Лунната нова година.

Ограниченията останаха в сила през по-голямата част от февруари.

Междувременно, по официални данни от властите около 60% от малките и средни предприятия и над 95% от големите фирми в Китай, извън епицентъра на коронавируса провинция Хубей, са подновили работа. 

Китай ще проведе координирани действия с други страни, за да се стимулира възстановяването на бизнес активността, въпреки че пандемията все още всява несигурност за връщането към нормалността, заяви итайският заместник-министър по въпросите на индустрията Син Гуобин

Китай също така продължава с усилията да възстанови икономическата си активност след налагането на строги ограничения върху транспорта и човешката дейност, за да ограничи заразяването.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ