Apple сваля таксите на малките разработчици в App Store

Apple сваля таксите на малките разработчици в App Store

Apple сваля таксите на малките разработчици в App Store

Apple планира да стартира програма за намаляване на комисионите в App Store за софтуерните разработчици, които изкарват под 1 млн. долара годишно от онлайн магазина.

Технологичният гигант събира 30-процентов дял от повечето покупки, направени в App Store, въпреки че комисионата пада до 15% за абонаменти, които остават активни повече от една година, пише „Ройтерс“.

Производителят на iPhone отбеляза, че разработчиците автоматично ще получават по-ниската ставка от 15%, ако генерират 1 млн. щатски долара или по-малко приходи, дефинирани като част от покупките в магазина, които разработчикът запазва, през календарната година.

Таксите и правилата на App Store срещнаха критики от страна на големи компании като Microsoft, Spotify, Match Group и Epic Games, както и от стартъпи и по-малки компании, които твърдят, че таксите лишават потребителите от избор и повишават цената на приложенията.

В отговор на недоволството от Apple съобщиха, че правилата се прилагат еднакво за разработчиците и App Store предоставя лесен начин за достигане до огромна база от потребители, без да се налага да се създават платежни системи в 175-те държави, в които оперира.

Новата програма ще започне от 1 януари, а повече подробности за това кои разработчици ще могат да се възползват ще бъдат дадени през декември.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ