AT&T иска да създаде нов медиен гигант

AT&T иска да създаде нов медиен гигант

Телекомуникационната компания AT&T е в напреднал етап на преговори за сливане на WarnerMedia с Discovery в опит да създаде нов стрийминг гигант, който да конкурира Netflix и Disney, предава Си Ен Би Си, позовавайки се на запознати източници.

Според източниците сделката може да бъде обявена още днес. Преговорите обаче не са финални и може и да не доведат до сливане.

Сделката предвижда при обединяването на Discovery с WarnerMedia да се създаде нова публично търгувана компания, която ще е собственост на акционерите в AT&T и Discovery, отбелязват източниците.

Според тях акционерите на AT&T ще бъдат собственици на мажоритарния дял в новата компания. Точното разделение между акционерите на двете фирми не е ясно.

През 2018 г. AT&T придоби Time Warner за 85 млрд. долара в акции, след което преименува компанията на WarnerMediа. Пазарната капитализация на Discovery се равнява на 16 млрд. долара.

Ако бъде одобрена от регулаторите, сделката ще промени дългогодишния план на AT&T за комбиниране на съдържание и дистрибуцията му във вертикално интегрирана компания.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ