Испанска компания изкупува бизнеса на E.ON в Унгария

Испанска компания изкупува бизнеса на E.ON в Унгария

Испанска компания изкупува бизнеса на E.ON в Унгария

Испанската компания Audax Renovables постигна споразумение за закупуване на 100% от капитала на E.ON Energiakereskedelmi, унгарски търговец на електроенергия, собственост на германския E.ON. Това съобщи испанската компания без да посочва финансови детайли относно операцията. Audax Renovables, чието седалище е в Барселона, е специализирана в производството на електроенергия от 100% възобновяеми източници. 

Според компанията, сделката ще позволи на Audax да диверсифицира бизнеса си и да стане един от най-подходящите участници на унгарския пазар на електроенергия, информира Ройтерс

„Audax Renovables очаква да постигне участие от около 25% в доставката на дребно на електроенергия за малки и средни предприятия, големи индустриални и общински клиенти, увеличавайки клиентската си база с около 80 000 клиенти и увеличавайки обема си, доставяна с енергия до допълнителни 6TWh/годишно“, се посочва в съобщението.

Предвижда се операцията, която се очаква да получи зелена светлина от властите, да приключи между третото и четвъртото тримесечие на 2020 г.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ