Австралия иска да стане най-големият износител на медицински канабис

Австралия иска да стане най-големият износител на медицински канабис

Австралия иска да стане най-големият износител на медицински канабис

Австралия обяви, че иска да стане четвъртата страна в света, изнасяща канабис за медицински цели, и да си осигури дял от пазара, оценяван на 55 млрд. долара, предава Ройтерс.

Отглеждането на канабис в Австралия е ограничено, тъй като използването му е забранено. Правителството обаче се надява, че използването на тревата за медицински цели, което беше разрешено миналата година, и развитието на експорта ще помогнат за бързото увеличаване на производството.

Целта е да създадем условия за производителите да станат най-големия износител на медицински канабис, коментира министърът на здравеопазването Грег Хънт.

След изявлението борсовите акции на компаниите в този сектор Cann Group, AusCann Group, BOD Australia и Hydroponics Company скочиха с около 20%.

За да влезе в сила, разрешението за износ на медицински канабис трябва да бъде гласувано от парламента, чиято първа сесия за годината е през февруари. Опозицията вече заяви, че ще подкрепи предложението.

Въпреки нарастването на търсеното на света само три държави – Уругвай, Канада и Холандия, досега са узаконили износа на медицински канабис. Израел също обяви намерение да разреши износа през следващите месеци.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ