Бизнесът настоя за строги мерки срещу заведенията, нарушаващи мерките

Бизнесът настоя за строги мерки срещу заведенията, нарушаващи мерките

Бизнесът настоя за строги мерки срещу заведенията, нарушаващи мерките

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват за най-строги санкции на установените нарушители на противоепидемичните мерки от страна на бранша.  

"Изразяваме нашата подкрепа за действията на МВР и РЗИ при извършените от тях проверки на нощни заведения и се разграничаваме от извършителите на нарушения. Подобно поведение е проява на безотговорност по време на криза и застрашава живота и здравето на хората", се казва в позиция на Българската асоциация на заведенията.

"Хиляди наши членове, които спазват мерките и търпят сериозни загуби, са възмутени от подобни практики на нелоялна конкуренция и ги осъждат остро. Призоваваме също така да започнат масови проверки на партитата, организирани в частни помещения, на които не се спазват никакви мерки. Без значение кой е организаторът, това е безотговорно поведение, което заобикаля правилата и води единствено до дребно печалбарство в сивия сектор и необоснован риск.  

За пореден път призоваваме за спазване на всички правила, за да излезем възможно най-бързо от кризата с Covid-19.", допълват още от организациите.

Преди дни екипи на столичната полиция и РЗИ установиха редица нарушения на работното време на заведения в София. При проверка в едно от заведенията персоналът не допуснал проверяващите и около 200 клиенти останали заключени в заведението. В заведение на ул. "Христо Белчев", където е имало над 100 клиенти, също са установени нарушения. А на ул. "Врабча" в частен клуб след 23.30 часа е имало посетители.

БАЗ е част от Българската стопанска камара и Асоциацията на индустриалния капитал в България. Сред членовете на Българската асоциация на заведенията са Café Memento, Carrussel, Sofia Live Club, Raffy bar, Ugo, One more bar, Bedroom Bash Bar и други.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ