Британски строителен гигант обяви фалит

Британски строителен гигант обяви фалит

Британски строителен гигант обяви фалит

Британската група за строителство и услуги Carillion обяви днес фалит след неуспешни преговори с банките и правителството за подкрепа на дейността на задлъжнялата компания, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Така много големи проекти остават под въпрос, а един от основните подизпълнители на правителството е извън строя, отбелязва Ройтерс.

В съобщение Carillion обясни, че не е имала друг избор освен незабавно да обяви несъстоятелност. Компанията допълва, че правителството би трябвало да предостави необходимите средства, за да се поддържат обществените услуги, предоставяни от Carellian, а те представляват значителна част от дейността на групата, допълва Франс прес.

Компанията бе принудена да обяви несъстоятелност след скъпо струващи й забавяния по договори и спад в нов бизнес, довели до загуба за първото полугодие от 1 милиард британски лири (1,4 милиарда долара).

Групата има задължения на стойност 1,5 милиарда британски лири.

В компания с 200-годишна история работят 43 000 души в целия свят, включително 20 000 във Великобритания. Тя предоставя обществени услуги в болници, обекти на министерството на отбраната, железопътни линии и участва в строителството на значими обекти.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ